Nytt Syden-hotell serverer verken kjøtt, fisk eller ost

Det første vegan-hotellet i Tyrkia er plassert sørvest for storbyen Antalya. Foto: Emre Dilek

Nå blir det mye enklere å være såkalt Syden-turist og samtidig være veganer. Muligheten for å bo på et veganer-hotell åpner seg nær et av de mest populære ferieområdene for nordmenn.

«The Vegan Lodge» heter hotellet, som ligger 12 mil sørvest for Antalya – i et rolig område som heter Olympos.

Dette er et all inclusive-tilbud der maten er inkludert i billettprisen. Driften er basert på at det er veganere som er gjester, der maten utelukkende består av plantebaserte produkter og der man unngår mat av animalsk opprinnelse.

Det er bladet Vegconomist, med artikkel gjengitt i den svenske avisen Aftonbladet, som skriver om det nye turisttilbudet.

Åpningen betyr at veganere vil kunne kaste seg på årets store feriebølge som går til Tyrkia og samtidig ha enkel tilgang på veganske produkter. Her blir det servert verken kjøtt, fisk, ost eller andre melkebaserte produkter.

Hotellet åpner den 8. mars, og det er Tyrkias aller første vegan-hotell. Noen upreget strand-ferie kan  man ikke satse på, da det er rundt 2,5 km til nærmeste strand.

Hotellet lugger sørvest for storbyen Antalya. Kart: Google

Beliggenheten betyr at det for nordmenn vil være billig å komme seg dit.

LES OGSÅ: SAS kaster seg på Tyrkia-bølgen

Flykonkurransen fra Norge og til flyplassen Antalya er stor, og det betyr at prisene erfaringsmessig vil være lave.

Det vil også være mulig å bruke flyplassen Gazipaza, men da vil turen til Olympos bli betydelig lengre.

-Vårt mål er å utvikle mangfoldet i vårt lands turisme. Vi ser frem til å ta imot veganske gjester fra land som allerede har vist en stor interesse for Tyrkia, sier hotellsjef Emre Dilek. Han er selv veganer.

Her blir det virkelig snakk om kortreist mat også. Grønnsakene og fruktene som skal serveres på hotellet kommer fra hotellet egen avling, og andre råvarer skal kjøpes hos de lokale bøndene.

Det tar rundt 1.5 timer å kjøre fra Antalya flyplass til Olympos. Det er omtrent samme flyplass-avstand som til feriestedet Alanya.

At hotellet ligger i Tyrkia vil neppe være negativt for besøket. Tyrkia er ventet å bli en av de store ferieslagerne til sommeren, etter at turismen igjen har begynt å ta seg opp etter nedgangen som fulgte etter de mange terroranslagene i landet i 2016.

Lik flysmart24.no på Facebook