Norwegian: Ingen ruter som er i salg skal legges ned

Norwegian må spare penger og legger ned seks av basene sine. Foto: Norwegian

Norwegian kommer nå med sine lenge bebudede kutt for å rette opp selskapets anstrengte økonomi: Selskapet legger ned seks baser og kutter i rute-tilbudet.

Det er snakk om å legge ned tre spanske baser: I Las Palmas, Palma på Mallorca og Tenerife. Basen på Gran Canaria har Norwegian lenge snakket om som et utgangspunkt for langdistanseruter fra Europa til Sør-Amerika. Nå er de planene i beste fall utsatt.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen sier til flysmart24.no onsdag kveld at han ønsker å presisere at ruter som er i salg i dag ikke skal avvikles.

– Endringene som gjøres handler primært om at det blir færre avganger på høyfrekvente ruter mellom Spania og Nord-Europa, sier Sandaker-Nielsen .

Det betyr i klartekst at ruter fra Spania som har mange avganger, vil bli rammet med færre frekvenser.

I tillegg til Spania skal basene i Roma (Fiumicino), på Stewart-flyplassen ved New York samt Providence utenfor Boston på USAs østkyst, også avvikes.

Dessuten skal basene for langdistansepiloter i Bangkok, Amsterdam og Fort Lauderdale i Florida legges ned.

Hvilke øvrige ruter som vil bli rammet av basenedleggelsene, er ikke kjent. Men det vil ikke være unaturlig om rutekuttene kommer der de øvrige basene forsvinner.

Selskapet håper ifølge Hegnar Online at kuttene ikke vil affisere for mange ansatte, og forsøker å ta grep for å unngå å si opp ansatte unødvendig.

Flere vil bli tilbudt overflytting til basene i Oslo, Stockholm og Madrid.

Tiltakene kommer som en følge av en hardt presset økonomisk situasjon for det norske lavprisselskapet. Økte kostnader, da spesielt til drivstoff, kombinert med lavere priser på flybillettene har over tid skapt en vanskelig situasjon.

Derfor var det nødvendig å fjerne ruter som ikke går godt. I tillegg har selskapet valgt å legge ned baser, som  var mer uventet.

Selskapets nye finansdirektør, Geir Karlsen, varslet for en tid siden at det ville bli nødvendig med tiltak for å hindre at de økonomiske problemene skulle vokse seg for store slik at de truet driften.

Lik flysmart24.no på Facebook