Piloten arrestert minutter før avgang

Piloten var ansatt i American Airlines og skulle fly fra Manchester til USA. Foto: American Airlines

En pilot i American Airlines ble torsdag arrestert av britisk politi, mistenkt for å ville føre fly i beruset tilstand.

Arrestasjonen skjedde bare minutter før besetningen skulle legge ut på den transatlantiske turen, skriver BBC.

Det betyr trolig at piloten ble anholdt og hentet ut av politiet mens han satt i cockpit. På den måten fikk politiet også bekreftet at piloten hadde til hensikt å fly.

Dette er den andre episoden på relativt kort tid der piloter blir anholdt på bakgrunn av mistanke om å ha for høy promille når de skal ut på jobb.

LES OGSÅ:
Selskapet skyldte på teknisk feil, men piloten var beruset

En pilot i Delta Airlines ble for få uker siden tatt i en liknende sak.

Greater Manchester Police har gitt BBC begrenset informasjon om hendelsen i Manchester torsdag. Det eneste er at piloten er 62 år og skulle bemanne cockpit på et fly som skulle til Philadelphia.

Flyet hadde avgang klokken 11 lokal tid, men ble umiddelbart kansellert og passasjerene overført til andre fly. Grensen for promille blant besetningsmedlemmer er i England 20 mg alkohol per 100 ml blod.

LES OGSÅ:
Tømte to flasker vin, så ville piloten ut å fly

Selskapet har bekreftet og beklaget saken.

– Sikkerhet er vår prioritet nummer én og vi beklager overfor passasjerene som fikk reisen sin forstyrret, skriver flyselskapet i en melding.

Det er ifølge britiske medier uklart hvem som tipset politiet om alkohol-mistanken, om det var passasjerer eller om det var kolleger på flyet som ville hindre piloten i å føre flyet hjem til USA.

Piloten ble senere løslatt mot kausjon.

For amerikansk luftfarts renommé er episoden ille.

LES OGSÅ:
Nektet å ta av før piloter fikk plass på første klasse

I slutten av januar ble en pilot i Delta Air Lines arrestert av politiet i Amsterdam, mistenkt for å ville fly med ulovlig høy promille.

Den gang forsøkte selskapet å kamuflere kanselleringen av flyet til New York som «teknisk feil», men det kom snart frem at den egentlige årsaken var et flyet ikke kunne lette fordi en av pilotene var tatt i promillekontroll og satt arrestert på flyplassen.


Lik flysmart24.no på Facebook