Verdens billigste hotell-luksus i nordmenns feriefavoritt

5-stjerners hoteller er det mange av rundt Antalya. Foto: Ramada Plaza Antalya

Vil du bo luksuriøst på neste ferietur, men ikke ønsker å betale skjorta for å oppnå dette? Da skal du legge ferien til et område som stadig flere nordmenn velger å feriere i.

Svaret er den største byen på den tyrkiske riviera – Antalya. Denne byen er nå kåret som den billigste byen å bo i hvis man er ute etter det aller ypperste av hotellkvalitet i feriemarkedet.

Denne delen av Tyrkia kommer til å bli svært mange nordmenns ferieområde, for Tyrkia seiler opp som den store slageren på pakkereise-fronten denne sommeren.

Det er en britisk undersøkelse, utført av reisekonsernet Globehunters, som forteller om de eksklusive, men likevel overkommelige overnattingstilbudene.

Konklusjonen er trukket på bakgrunn av prisdata fra 170 byer rundt om på kloden, men den tar ikke stilling til kvaliteten på de ulike 5-stjerners hotellene. Den kan variere, det vet alle som har bodd på slike hoteller rundt om i verden.

De billigste 5-stjerners hotellrommene i Antalya kan man få helt ned i 31 britiske pund per natt. Det tilsvarer i dag rundt 370 norske kroner. Det er mindre enn hva en vanlig hytte på en norsk campingplass koster.

For nordmenn er Antalya velkjent, men kanskje først og fremst fordi dette er innfallsporten til de mange feriestedene langs kysten av det sørlige Tyrkia.

Det er via flyplassen i Antalya det meste av turismen til dette området sluses inn. Her ligger populære feriesteder som Alanya, Side, Belek og Kemer på rekke og rad.

Neste by på listen er Mexico City (32 pund) og på tredjeplass en annen kjenning for norske Syden-reisende. Det er Sharm el Sheikh (39 pund) i Egypt, dit hundretusener av nordmenn reiste hvert år for bare få år tilbake.

Etter en rekke terrorangrep og uro som følge av den arabiske våren fra 2010, klappet dette markedet helt sammen. Det er i sakte vekst igjen, men foreløpig har ingen av de store norske turoperatørene ført opp feriestedet på Sinai-halvøya opp i sine programmer for Norge.

For den som lurer på hvor de billigste 5-stjerners byene i verden er, er listen slik:

 1. Antalya, Tyrkia
 2. Mexico City, Mexico
 3. Sharm El Sheikh, Egypt
 4. Kiev, Ukraina
 5. Siem Reap (Angkor Wat), Kambodsja
 6. Fez, Marokko
 7. Santa Ana, El Salvador
 8. New Delhi, India
 9. Guilin, Kina
 10. Kuala Lumpur, Malaysia
 11. Manila, Filippinene
 12. Ho Chi Minh City, Vietnam
 13. Beijing, Kina
 14. Sarajevo, Bosnia Hercegovina
 15. Vientiane, Laos
 16. Hue, Vietnam
 17. Bangkok, Thailand
 18. Moscow, Russland
 19. Goa, India
 20. Dubai, Arabiske Emirater

Kilde: Globehunters/The Indenpendent

Lik flysmart24.no på Facebook