Vindkastene herjet: – Som om flyet skulle tippe rundt

British Airways-flyet ble kastet fra side til side i den sterke vinden over Gibraltar. Foto: YouTube)

Se videoen: Passasjerene om bord dette British Airways-flyet fikk seg bokstavelig talt en rystende opplevelse da flyet de reiste med skulle lande på flyplassen i Gibraltar.

En av dem forteller at han trodde flyet skulle tippe, en annen var sikker på at han ikke ville komme fra hendelsen med livet i behold.

Dramatikken oppsto mandag ettermiddag da et fly fra British Airways skulle lande på flyplassen i Gibraltar. Flyet kom fra London Heathrow.

BA-maskinen fløy inn i uvanlig sterke vindkast da det nærmet seg flyplassen helt på sørspissen av Spania.

Video-opptak av innflyvningen viser hvordan situasjonen fortonte seg for de som satt i flyet og de som sto på bakken og så hvordan flyet ble kastet fra side til side.

Her kan du se en video som viser dramatikken. Artikkelen fortsetter under videoen.

Pilotene sa allerede ved avgang fra London at flyet mest trolig måtte lande i Malaga. De bestemte seg likevel for å gjøre et forsøk på å nå Gibraltar, men gir etter hvert opp å fortsette landingsprosedyren. Det snur, for deretter å fortsette til flyplassen i Malaga i stedet. Den ligger ikke langt unna.

– Vinden kom som kastet på oss, og det føltes som om flyet skulle tippe over, sa passasjeren Kaiga Garcia til den lokale TV-stasjonen Gibraltar Broadcasting etterpå.

Han fortalte at det ikke oppsto panikk blant passasjerene, til tross for de kraftige kastene flyet – en Airbus A320 – ble utsatt for. Det hørtes noen skrik da de første vindkastene kom, siden ble det stille, forteller han.

En annen av de om bord fortalte avisen The Sun at han ba sin siste bønn da flyet ble kastet fra side til side.

British Airways har bekreftet den ubehagelige opplevelsen. I en uttalelse fra selskapet mandag skriver BA at flyets piloter – på grunn av sterke vinder i Gibraltar-området – besluttet å lande i Malaga som et sikkerhetstiltak.

– Passasjerenes og besetningens sikkerhet er alltid vår prioritet nummer én, skriver selskapet.

Mannen som gjorde opptaket, og som vil være anonym, sier at han har sett mange fly lande i Gibraltar, men aldri vært vitne til en så dramatisk opplevelse som på mandag.

Flyplassen i den britiske kronkolonien Gibraltar er ellers en av de mer spesielle i Europa. Landingsbanen går tvers over hovedveien inn til byen. Veien må derfor stenges for vanlig biltrafikk når fly skal lande og ta av.

Lik flysmart24.no på Facebook