Skiathos: Når flyene tar av blir tilskuere blåst overende

Flyplassen på den greske ferieøya Skiathos er et yndet mål for alle som liker å se på fly lande og ta av. Her er tilskuerne så nært på flyplassen at de ikke sjelden må søke dekning for å unngå å bli blåst overende når flyene skal ta av.

Derfor er YouTube-videoene fra øya alltid en storslager på nettet. Videoen som denne artikkelen bygger på, er blitt sett ikke mindre enn 9,6 millioner ganger siden den ble lagt ut for under seks måneder siden. Den ble tatt opp sist sommer.

Da var det enkelte dager opp mot 100 personer som hadde tatt oppstilling for å se på flyene.

Her er videoen i sin helhet. Artikkelen fortsetter under bildet.

Det spesielle med flyplassen på Skiathos er at rullebanen er kort, bare 1 628 meter. Det gjør at flyene må utnytte hver meter av den når de skal lette og lande. Det fører til at de suser rett over hodene på folk når de skal lande.

Av samme grunn må de også kjøre motorene på full styrke for å få tatt av. Siden det er mulig for tilskuerne å stå tett inntil flyplassgjerdet, er det mange tilskuere som benytter denne anledningen til bokstavelig talt å komme tett på flyene.

På en av de andre videoene denne fotografen har lagt ut fra Skiathos vises et fly fra det spanske flyselskapet Volotea som tar av. Her blir en kvinne tatt av den kraftige vinden. Ifølge fotografen blir hun blåst på sjøen, men det skal ha gått bra med henne.

Det skjer nemlig ikke sjelden at folk blir regelrett blåst overende av lufttrykket når flyene tar av.

Akkurat det bør ikke være noen overraskelse. Overalt rundt flyplassen står det skilter som advarer folk mot at dette kan skje.

Lik flysmart24.no på Facebook