SAS kutter i gratis alkohol på populære ferieruter

Heretter blir det maksimalt tre drinker å få på Plus-billetten for de som reiser med SAS til utvalgte feriedestinasjoner i Europa. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har besluttet å begrense gratis servering av alkohol for passasjerer som reiser til populære feriedestinasjoner i  til Spania, Tyrkia og Portugal.

Begrensningen gjelder for de som har gratis mat og drikke inkludert i billettprisen, de som reiser på SAS’ Plus-billetter, skriver nettstedet FinalCall.Travel.

Disse passasjerene, som fysisk er plassert foran i flykabinen, betaler en høyere billettpris enn de som reiser på økonomiklasse. På grunn av dette får de mer inkludert i billetten. Det gjelder adgang til flyplasslounge, hurtigkø i sikkerhetskontrollen samt mat og drikke om bord i flyet.

Nå blir det en begrensning på serveringen når flyet er i luften. På SAS’ rutenett ellers i Europa er det ingen begrensinger på hvor mange øl, vin eller drinker som er inkludert i billettprisen.

Nå gjøres der derimot unntak for gratis alkohol på reiser til følgende steder, der det heretter blir servert maksimalt tre enheter alkohol:

Alicante, Las Palmas, Palma de Mallorca og Malaga i Spania. Dessuten til Antalya og Gazipasa i Tyrkia, og til Faro i Portugal.

SAS’ danske informasjonssjef, Mariam Skovfoged, bekrefter opplysningene overfor nettstedet:

-Det er riktig at det fremover vil være tre drikker inkludert på Plus til enkelte destinasjoner i Sør-Europa, sier hun.

Hos SAS i Norge sier informasjonssjef Knut Morten Johansen at de rutene der gratis alkoholservering blir begrenset for Plus-kundene alle er feriedestinasjoner.

-Her er det mange familier som skal på ferietur, og for å sikre en hyggelig atmosfære for alle er det besluttet en grense på tre alkoholenheter. Det er ikke gjort for å begrense fyll, sier han til flysmart24.no.

Johansen viser til at SAS må følge et lovverk som tilsier at selskapet ikke har anledning til å servere passasjerer som er beruset.

– Dette lovverket trumfer våre egne regler uansett. Ser en kabinansatt at en passasjer har fått nok å drikke, så hjelper det ikke om alkohol er inkludert i prisen. Berusede personer vil ikke få mer alkoholservering, sier Johansen.

SAS har også tidligere lagt opp til å kutte i alkohol-tilbudet til sine Plus-reisende.

Den gang, i 2015, ble dette begrunnet med at det var for mye fyll blant reisende som fikk servert ubegrensede mengder med alkohol og der dette var inkludert i billettprisen.

Etter en massiv kritikk mot selskapet, valgte det å droppe den planlagte begrensningen.

Lik flysmart24.no på Facebook