Verdens mest populære Airbnb-leilighet er en liten hytte

Slik ser den ut, Airbnb's mest etterspurte leieobjekt. Foto: Airbnb

Utleietjenesten Airbnb kan tilby rimelig overnatting i over 2 millioner leiligheter og hus. Det absolutt mest populære leieobjektet verden over er imidlertid en liten hytte med plass til tre personer.

Leiligheter i storbyfavoritter som New York, London, Tokyo og Barcelona er dermed danket ut av en trehytte som ligger godt i utkanten av San Francisco.

Mushroom Dome Cabin ligger 12 mil sør for byen, den er under 10 kvadratmeter stor men skrytes opp i skyene av de som har bodd i den.

Den soppformede hytta kom inn i Airbnb-systemeget i 2009, og siden den gang har det vært en verdenshit hos utleieselskapet.

Den har fått over 1 300 anmeldelser og får fem stjerner for beliggenhet, renhold og pris.

Den er eid av Kitty og Michael som i en artikkel på det australske nettstedet News.com.au fremstår uten etternavn. De kalles for «superhosters», ifølge Airbnb fordi de er erfarne verter med høy rangering, som er opptatt av å sørge for at gjestene deres får flotte opphold.

Fikk du nå lyst til å bestille denne hytta, må du ha litt tålmodighet: Den er utleid frem til september. Og prisen? Fra 1 200 kroner natten.

Slik ser hytta ut innvendig. Foto: Airbnb

Den populære hytta har ingen storslått innredning heller. Vel nok har den en queen size seng på loftet samt en 32 flatskjerm-tv der, og det fins en sofa der som kan omgjøres til ekstra soveplass.

Den byr på kjøkken, bad og utendørs grillområde.

Ellers er det kjøleskap, popcorn-maskin og fransk trykk-kaffemaskin. Og selvsagt wifi.

Så teller det nok at utsikten kan være spektakulær.

Med store vinduer får man følelse av å ligge ute i  naturen, og de som har besøkt hytta skryter av skuet det er å sitte innendørs, og se på stjernehimmelen når det er klarvær.

Og skulle man føle seg isolert i hytta, er det greit å vite at det ikke er lenger enn 10 minutter til nærmeste by, Aptos Village, hvor man finner butikker og restauranter.

Lik flysmart24.no på Facebook