Stanser tilbud om gratis alkohol på partysted i Syden

Magaluf på Mallorca er et av Europas mest kjente partysteder. Foto: YouTube

Jakten på aktører som frister med ulovlige tilbud til ungdom som besøker partystedet Magaluf på Mallorca, har blitt kraftig intensivert. Barer som tilbyr de unge å drikke gratis og ubegrenset i 20 timer, blir nå straffet.

Lokalmyndighetene på Mallorca har, sammen med det loakale politiet, innledet en storstilt kampanje for å bekjempe det voldsomme party-kjøret som eksisterer i Magaluf.

Denne turismen er noe den populære ferieøya verken vil ha eller bli forbundet med.

Magaluf er godt kjent blant ungdommer over hele Europa, inkludert Norge, som et feriested der alt er tillatt og der festingen om sommeren pågår døget rundt. Titusener strømmer derfor til dette stedet hver sommer for å være med på partyaktivitene.

Det seneste året har imidlertid myndighetene jobbet med flere tiltak for å dempe partyaktivitetene, fordi de mener at eksponeringen av den løsslupne festingen skader øyas generelle renommé.

Derfor har de satt klare grenser og truet med store bøter for de som bryter nye og strengere regler i Magaluf og i Playa de Palma, som ligger litt i utkanten av hovedstadens sentrum.

Det siste tiltaket for å stagge fylleturismen er å gå etter de aktørene som fremmer tilbud om alkohol til unge og som bryter med nye, lokale retningslinjer.

Det har denne uken rammet åtte party-arrangører som har tilbudt «gratis og ubegrenset drikke i 20 timer», skriver avisen Diario de Mallorca.

Slike kampanjer mener politi og de lokale myndighetene er i strid med lovene, og ilagt disse  bøter for 120 000 norske kroner. De skal alle ha forbindelser til et nettsted som formidler det ulovlige budskapet. De ønsker ikke slike tilbud, som så uhemmet reklamerer for økt alkoholforbruk.

Aksjonen mot restaurantene er det foreløpig siste tiltaket lokalpolitikerne gjør for å gjenopprette Mallorcas posisjon som den foretreukne ferieøya for nord-europeere. Øya har det siste året tapt besøk, også fra Norge.

Man har derfor satset på å få flere såkalte «high-end»-besøkende til øya, turister som ikke bare er interessert i sol og alkohol, men som også vil bruke øyas kulturtilbud.

De øsnker ikke flere turister for enhver pris, men besøkende som er villig til å betale litt mer for en bedret tilbud.

Straff mot restauranteiere som bryter lovene om alkohol-skjenking er bare ett av tiltakene som er satt i verk på Mallorca for å stanse de villeste utslagene av fest-turismen. Den har ført til mange dødsfall blant unge, spesielt gjelder det alkoholpåvirkede britiske ungdommer som har falt ned fra hotellenes balkonger.

I fjor sommer gikk det så langt at det det britiske Utenriksdepartementet rykket ut med en adrvarsel til landets unge hvor man fremhevet risikoen med slik atferd.

Dessuten har partyaktiviteten ført med seg kriminalitet som åpenlys narkotikabruk, prostitusjon, ran og seksuelle overgrep.

Lik flysmart24.no på Facebook