Se – et flyselskap som satser på økonomiklassen

Qatar Airways flyr i dag med en Airbus A350 på sin daglige rute mellom Oslo og Doha. Slik ser setene i økonomiklassen ut. Foto: YouTube

Når flyselskapene varsler om at de oppgraderer produktet sitt om bord, er det som regel for å gi de som sitter foran i flyet og allerede har den beste servicen, et enda bedre produkt.

Her kommer det et unntak.

For Midtøsten-selskapet Qatar Airways har lagt frem en plan for å bedre opplevelsen om bord og som gjelder de som reiser på økonomiklasse-billett.

Selskapet flyr daglig mellom Gardermoen og den nye flyplassen i Doha og er et aktuelt tilbud for mange som skal videre østover til Asia, Australia eller New Zealand.

Qatar satser denne gangen  penger for å forbedre tilbudet for de som sitter bak forhenget, de som kjøper de billigste billettene og de som det er klart flest av om bord.

Disse skal i første omgang få bedre og mer mat på sine reiser, og etter hvert skal også setene bli bedre og benplassen større.

Dernest skal nettverket bli raskere.

En talsmann for Qatar Airways i Norge skriver i en epost til flysmart24.no at den nye servicen med hensyn til maten, vil komme i løpet av denne måneden. Ruten til Oslo vil bli omfattet av det endrede mattilbudet etter hvert som produktet bygges ut, skriver Qatar.

Slik matservering kommer på Oslo-ruten til Qatar Airways. Foto: Qatar

I motsetning til mange europeiske flyselskaper er måtidene inkludert i billettprisen hos Qatar.

Det er snakk om å innføre større valgmuligheter, der Qatar etter hvert skal tilby de reisende på økonomiklasse valget mellom flere ulike retter.

I tillegg lover selskapet at porsjonene i deres matprodukt «Quisine» skal bli større.

Selskapet er mer usikker på når de nye økonomiklasse-setene vil bli å finne på flytypen Airbus A350-900, som går fast på Oslo-ruten.

Dette er i utgangspunktet splitter nye fly, men allerede nå er det klart at passasjerene etter hvert også skal nyte godt av større benplass, bedre tv-skjermer i stolene og lademuligheter.

Hastigheten på nettverket om bord blir økt, slik at det ikke bare er mulig å surfe på nettet men også strømme innhold.

Qatar Airways er et av tre flyselskap som er de mest benyttede flyselskapene for nordmenn som skal til Asia, Australia eller New Zealand.

Ved siden av Qatar Airways, konkurerrer også Emirates med hovedsete i Dubai og Turkisk Airlines med base i Istanbul, om nordmenns billettpenger østover.

Av de to Midtøsten-selskapene var det Qatar som kom først med rute på Oslo Lufthavn Gardermoen. Det skjedde i 2011.

Selskapet startet med en Airbus A330-maskin på ruten. Siden ble den byttet ut med en Boring 787 Dreamliner, mens selskapet i dag bruker den nye superkjendisen blant langdistansefly, en Airbus A350.

Lik flysmart24.no på Facebook