På disse 22 norske Norwegian-rutene får du leiefly

Dette flyet fra det estiske flyselskapet Smartlynx skal fly for Norwegian på en rekke ruter ut i Europa. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Dette flyet, en Airbus A320 fra estiske flyselskapet SmartLynx, vil mange norske Norwegian-passasjerer få stifte bekjentskap med på europeiske ruter i ukene fremover.

Flyet, som er 20,5 år gammelt, er satt opp fast på 22 ruter fra Oslo Lufthavn ut mai måned, skriver det danske nettstedet Insideflyer.dk.  Dette er et mye eldre fly enn de Boeing 737-800 flyene som Norwegian har i sin flåte, men det er ikke uvanlig å så gamle fly operere som leiefly.

Smartlynx-flyet har hatt ni ulike eiere i sin levetid, og har ifølge Planespotters.net fløyet bl.a. for US Airways, Philippine Airlines, Condor, Thomas Cook Airlines og TUI.

De siste dagene har flyet operert på Norwegian-ruter fra Gardermoen til  Riga, Paris, Roma, Nice og Split.

I tillegg har Norwegians passasjerer blitt møtt med fly fra danske JetTime, tyrkisk/nederlandske Coredon Air og litauiske Avion Express.

Innleie er nødvendig for å opprettholde ruteprogrammet mens Norwegians egne Boeing 737 Max-fly er satt på bakken i påvente av ny godkjenning etter to havarier. 18 av selskapets fly står parkert ulike steder i Europa.

Amerikanske selskaper har satt sine Max-fly på bakken til ut i august måned i påvente av en ny godkjenning fra det amerikanske luftfartstilsynet FAA, mens Norwegian overfor flysmart24.no ikke vil anslå hvor lenge selskapet regner med at deres Max-fly er ute av produksjon.

Frem til slutten av mai har Norwegian wetleaset (fly med mannskap. red. anm.) fly fra de tre selskapene. I tillegg til erstatningsflyet fra Smartlynx som settes inn på 22 ruter, skal ruter mellom Oslo og København flys med danske JetTime, mens ruter fra Oslo til Stockholm skal flys med litauiske Avion Express.

Her er rutene Smartlynx skal fly fra Oslo Lufthavn, ifølge Insideflyer.dk:

Oslo – Alicante
Oslo – Athen
Oslo – Barcelona
Oslo – Berlin Schönefeld
Oslo – Bourgas
Oslo – København
Oslo – Corvera/Murcia
Oslo – Dublin
Oslo – Edinburg

Oslo – Faro
Oslo – Gran Canaria
Oslo – Hamburg
Oslo – Krakow
Oslo – Larnaca
Oslo – Lisboa
Oslo – Malaga

Olo –  Nice
Oslo – Paris CDG
Oslo – Pula
Oslo – Roma
Oslo – Split
Oslo – Warszawa

Lik flysmart24.no på Facebook