Sri Lanka: Gratis avbestilling og ombooking etter terror

Emirates setter til side vanlige billettregler for nordmenn som ikke ønsker å reise til Sri Lanka etter terror-angrepene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flyselskapet Emirates, som flyr mange nordmenn til Sri Lanka, tilbyr nå at reisende både ombooker og avbestiller sine billetter etter de voldsomme terrorangrepene i landet.

Turen fra Oslo Lufthavn og via Dubai er en av de raskeste og en av de mest benyttede alternativene for nordmenn som drar på ferie til det etter hvert populære reisemålet.

Etter at landet ble rammet av en serie terrorangrep i første påskedag, har Emiratene bestemt at normale billettregler settes til side.

Selskapet åpner fra nå av for at reisende som ønsker å endre sine planer, skal få gjøre dette uten at de blir økonomisk rammet:

Terje Grue. Foto: Knut-Erik Mikalsen

– Vi tillater ombooking av billettene, eller refusjon, også av billetter som normalt sett ikke er refunderbare. Den reisesende kontakter sitt reisebyrå eller Emirates kundesenter om det er kjøpt på vår hjemmeside eller per telefon, sier Norge-sjefen for Emirates, Terje Grue, til flysmart24.no.

LES OGSÅ: Ultra lavprisselskap kan satse innenriks i Norge

UD har omgjort sitt reiseråd til Sri Lanka og det gjeldende rådet er nå at «UD fraråder reiser til eller opphold på Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige.»

-I forhold til UDs reiseråd, så er det ikke forbud mot å reise, men det anbefales ikke på grunn av den uavklarte situasjonen. UD har reiseråd til flere land og regioner hvor nordmenn likevel velger å reise, men dette blir vurderinger den enkelte må ta, sier Grue som understreker at selskapets flyvninger fra Dubai til Colombo går som normalt.

Hos Europeiske Reiseforsikring sier informasjonssjef Jon Berge at selskapet så langt har håndtert saker fra 14 nordmenn, alle uten dramatikk.

– Det handler om folk som er engstelige og vil flytte seg til sikrere områder og noen få avbestillinger, sier Berge.

Han opplyser at kunder av Europeiske som ønsker å avslutte sin ferie på Sri Lanka etter det som har skjedd, vil få dekket hjemreise fra de berørte områdene.

– De som skal reise til landet vil få dekket avbestilling inntil videre, sier Berg.

Alle de tre store charteroperatørene i Norge – Ving, Apollo og TUI – har Sri Lanka i sine programmet, og tilbyr reiser dit med rutefly.

Apollo har etter at UD kom med sitt nye reiseråd, stengt for bestillinger av turer til landet inntil videre. Normalt er turer til Sri Lanka en begrenset aktivitet for pakkereise-selskapene.

– Vi har to gjester i Hikkaduwa som vi nå jobber med å få hjem. De skal opprinnelig hjem på onsdag. Apollo følger alltid UDs reiseråd så vi har nå stengt salget av alle reiser til Sri Lanka inntil videre, og har heller ingen bestillinger i nærmeste fremtid, sier informasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo.

Hos Ving opplyser informasjonssjef Siri Røhr-Staff at selskapet har fattet en beslutning om at fra til 30. april 2019 gjelder gratis avbestilling for de som har bestilt reiser til Sri Lanka.

Lik flysmart24.no på Facebook