Avslører grov dyremishandling på populære turiststeder

En hest, som har falt om på gaten, blir pisket for å komme seg på bena igjen. Foto: PETA Asia

Dyrevernorganisasjoner advarer nå mot flere tilfeller av grov dyremishandling i turisttilbudet på populære feriemål. Dyrevernalliansen i Norge advarer mot å bruke disse tilbudene.

Organisasjonen PETA (People for the Etical Treatment for Animals) i Egypt har nå rykket ut mot det man mener er kynisk bruk av dyr på landets feriesteder.

Landets myndigheter har reagert kraftig på saken, og har satt i gang etterforskning av de tilfellene organisasjonen har rapportert om.

PETA har offentliggjort bilder av kameler som angivelig skal ha blitt slått til blods av sine eiere, som har brukt vold mot dyrene for å få dem til å jobbe. Det rapporteres om tilfeller der kamelene også blir slått på testiklene hvis de ikke adlyder sine eiere.

Andre bilder viser den brutale behandlingen av hester som blir brukt til å frakte turister med. En film som har blitt offentliggjort viser en hest som kollapser midt i gaten på grunn av hardt arbeid og lite vann, men som blir pisket på beina igjen av tre menn.

-Hesten ble også skadet i fallet, men mennene fortsatte å slå dyret til det reiste seg opp igjen, har øyenvitner forklart.

Andre dyr hadde blodige sår og ble tvunget til å vente i den brennende solen til den neste betalende kunden – uten mat, vann eller tilgang til skygge, ble det fortalt.

Den opprivende filmen er offentliggjort og kan sees her. OBS: Vi advarer mot mange og svært sterke inntrykk.

Ifølge PETA forekommer mishandlingen på flere av de populære feriemålene i Egypt, bl.a. ved pyramidekomplekset ved Giza utenfor hovedstaden Kairo, i Saqqara og Luxor.

Nå vil PETA, ifølge den engelske avisen Metro UK at det blir innført et generelt forbud mot å sette dyr til å arbeide i hele turistindustrien.

Organisasjonen ber også besøkende om ikke å benytte seg av disse tilbudene, og peker på at forholdene dyrene jobber under er sterk i strid med all krav til dyrevelferd.

-Det er forferdelig at svake og utmattede dyr skal bli slått og pisket for å frakte rundt turister, sier lederen for den britiske delen av PETA, Elisa Allen til avisen.

Hos Dyrevernallinsen i Norge reagerer man også sterkt på bildene fra Egypt. Kommunikasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind sier til flysmar24.no at den anbefaler alle nordmenn om å unngå all bruk av tilbud der dyr brukes for å tilfredsstille turistene:

– Vi anbefaler alle å unngå alt av turistaktiviteter som innebærer dyr – enten det er transport, oppvisning eller annet unødvendig bruk av dyr for å lokke turister. Reisende må huske på at de bare får et glimt av dyrenes liv uten å få med all lidelse og død som ligger bak fasaden, sier Efskind.

Hun mener det også er viktig å si fra på en høflig måte til turarrangører og de ansvarlige for dyrene om at dyrs lidelser er dårlig reklame for feriestedet.

– Vi får mange henvendelser fra reisende hvert år som forteller at de unngår arrangementer med dyr. Feriesteder som ikke tar hensyn til dette vil etter hvert tape både omdømme og inntekter, sier Efskind.

Flysmart24.no har tidligere omtalt anklager om grov dyremishandling i Europa. Ikke minst har det vært satt fokus på hestedrosje-bruk i Spania, der man har opplevd at hester har omkommet av det harde arbeidet.

Lik flysmart24.no på Facebook