Truer med å stanse levering av mat og drikke til flyplass

Flyplassen i Palma på Mallorca er den tredje største i Spania og har årlig rundt 25 millioner passasjerer. Den har et stort restaurant-tilbud. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det kan bli lite mat og drikke å få kjøpt for turistene på Spanias tredje største flyplass i sommer. Leverandørene av mat og drikke til den internasjonale flyplassen på Mallorca truer nå med å stanse alle forsyninger av vått og tørt til flyplassen i Palma.

Leveransene vil stanse fra juni måned, og dette er et tidspunkt som neppe er tilfeldig valgt:

Dette er tiden da årets sommersesong til et av Europas mest populære feriemål starter, og millioner av reisende strømmer inn til øya for å nyte sommerens viktige ferietid.

Mallorca er fortsatt det viktigste enkeltreisemålet for nordmenn om sommeren. Flyplassen i Palma har over 25 millioner reisende i året, bare litt mindre enn trafikken på Oslo Lufthavn. Bare flyplassene i Madrid og Barcelona er større.

Nå varsles det trøbbel i ferieparadiset.

Vanligvis er det flygelederne eller bagasjestuerne som skaper trøbbel i sommertrafikken. Denne gangen er det imidlertid helt annerledes, kan avisen Majorca Daily Bulletin fortelle.

Distributørene av mat og drikkevarer er så lei av at leveransene skal bli sikkerhets-kontrollert i tide og utide, at de nå har satt frem et ultimatum overfor flyplasseierne Aena (spanjolenes Avinor. red. anm.)

Sjåførene som jobber med å levere mat- og drikkevarer er lut lei over at de må gjennom en rekke sjekkpunkter hver gang de skal levere noe til flyplassens restauranter og kafeer.

Foreningene for de to store leverandørene krever nå at det blir bygd et eget distribusjonssenter på flyplassen. Det må skje raskt, innen slutten av mai må dette stå ferdig ellers går reisende på flyplassen en sommer i møte der det blir lite mat og drikke.

Leverandørene sier at de forstår at det må være sikkerhets-kontroller med det som blir ført inn på flyplassen, men mener forholdene er blitt uutholdelige etter at et tidligere sentralt varemottak ble lagt ned for noen år siden.

Aena har svart på kravet og sier at det har blitt foretatt endringer som skal gjøre leveransene til Son Sant Joan-flyplassen enklere.

De minner imidlertid om at leveranser til flyplassen er bundet av kontrakter, og at leverandørene ikke bare kan stanse forsyninger av mat og drikke fordi de er forpliktet til disse leveransene.

Truslene fra mat- og drikkeleverandørene kommer svært ubeleilig for turistindustrien på Belearene som i år regner med nedgang i turismen på grunn av sviktende interesse fra turister i mange land i Nord-Europa, inkludert Norge.

Turistene mener ferien på øya har blitt for dyr, og har i stedet satt kursen til billigere land som Tyrkia og Hellas.

Lik flysmart24.no på Facebook