Dette er turist-attraksjonene som gir størst nedtur

Mange blir skuffet når de kommer til København og får se Den lille havfrue på nært hold. Foto: Visit Copenhagen

Mange av de som reiser til Paris for å se originalbildet av Mona Lisa, blir svært skuffet. Dette kommer frem i en fersk undersøkelse som er gjort blant passasjerene til Europas nest største lavprisselskap.

Undersøkelsen er gjort blant passasjerene til det britiske lavprisselskapet EasyJet, størst i Europa etter Ryanair og større enn Norwegian.

For mange overrasker det at Leonardo da Vincis verdensberømte maleri er såpass beskjedent i størrelse. Med strenge sikkerhetstiltak rundt det verdensberømte maleriet er det heller ikke mulig å komme særlig nært det. Bildet eies i dag av den franske stat, og måler 77 x 53 cm.

Som om skuffelsen med Mona Lisa ikke skulle være nok, også museet der bildet henger – Louvre – haver på niendeplass på den samme listen, skriver avisen The Independent.

Møtet med verdens mest kjente og største kunstmuseum kan trolig være farget av en nedtur ved å oppleve Mona Lisa.

Den den videre listen over attraksjoner som taper seg ved nærkontakt er det imidlertid også en rekke andre verdenskjente attraksjoner.

I Danmark vil landets turistorganisasjon neppe sette særlig stor pris på at Den lille havfrue figurerer på denne listen. Den kjente bronsestatuen i Københavns havneområde havner på femteplass over skuffende opplevelser, skriver avisen. Ikke noen ruvende opplevelse, dette heller.

LES OGSÅ: Kjøpte klær for 22 000 kr – sendte regningen til Kjos

Likevel skal statuen være spesielt interessant blant kinesiske turister. Ifølge avisen Ekstrabladet skal dette komme av at HC Andersen, som skrev eventyret om havfruen, i mange år har vært pensum i kinesisk skole. Statuen besøkes av rundt en million mennesker i året, og er en av landets største turistattraksjoner.

For svært mange som besøker Berlin er et besøk på Checkpoint Charlie et «must», men heller ikke det er en spesielt positiv opplevelse, skal man tro denne undersøkelsen. Noen av kontrollpostene på tidligere alliert side på grenseovergangen mellom tidligere Øst- og Vest-Berlin står igjen som et minnesmerke. Nummer to, bare slått av Mona Lisa.

Så kan vi nordmenn være tilfreds med at det å oppleve nordlyset blir vurdert som den aller største positivt overraskende opplevelsen i den samme undersøkelsen. Men, her blir Island kreditert for å gi folk denne opplevelsen, og ikke Nord-Norge.

Her er hele listen over de 10 største skuffelsene:

  • Mona Lisa, Paris
  • Checkpoint Charlie, Berlin
  • Manneken Pis, Brüssel
  • Moulin Rouge nattklubb, Paris
  • Den lille havfrue, København
  • Eiffeltårnet, Paris
  • Spansketrappen, Roma
  • Trevi-fontenen, Roma
  • Louvre, Paris
  • Det skjeve tårn i Pisa, Italia

Lik flysmart24.no på Facebook