Mer politi settes inn mot party-bråket på Mallorca

Magaluf vil ha flere familier som gjester, men plages av party-imaget. Foto: TUI

De lokale myndighetene på Mallorca har sendt ut en kraftig advarsel til unge som skal feriere på det som trolig er Europas mest beryktede partysted: I år blir det mer politi til stede enn noen gang før.

Den store tilstrømmingen av unge til Magaluf hver sommer har blitt vanskelig å kontrollere etter hvert, og med mange dødsfall, massiv fyll og kriminalitet som resultat.

Mer bruk av det lokale politiet har bare delvis klart å stagge utviklingen.

Heller ikke skyhøye bøter til besøkende som viser «upassende oppførsel» og til næringsdrivende som bryter skjenkereglene, har klart å legge en demper på de ulovlige utslagene i den elleville party-aktiviteten. I fjor ble bøtene økt med flere hundre prosent. Den som lager bråk risikerer 500 euro i bot, og 400 euro for å opptre lettkledt eller naken, eller blir tatt for å urinere på offentlig sted.

Det hjalp litt, men ikke nok. Derfor settes i år landets halvmilitære politistyrke, Guardia Civil, inn. De lokale myndighetene jubler, og har tro på at forholdene i Magaluf vil bli roligere denne sommeren, skriver avisen Majorca Daily Bulletin.

Det begås ulovligheter over en lav sko, og den store mengden unge har ført til en omfattende  narko-handel og til økt prostitusjon på stedet. Vandalismen florerer. Mange restauranteiere bryter skjenkelovene med overlegg for å sikre inntektene sine i de korte sommerukene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Stadige grep tas mot partyturismen på Mallorca. (Faksimile)

Ennå mens det er flere uker før sommersesongen har politi og myndigheter gjort det klart at de kommer til å slå hardt med ulovlig skjenking og ulovlige tilbud. Bar- og restauranteiere har allerede fått seg et skremmeskudd, en bar er truet med å bli stengt i 2 år og bøter på 300 00 kroner for å ha servert alkohol til mindreårige.

Barer som ikke stenger dører og vinduer ved midnatt, vil bli bøtelagt med 100 000 kroner.

Selv om partyturismen til Magaluf er en svært begrenset del av turistaktiviteten på den populære ferieøya i Middelhavet, setter den et negativt stempel i de viktige markedene nord i Europa.

Problemene har blitt så uhåndterlige etter hvert at de har blitt tatt opp i EU-sammenheng. Det er bare et par måneder siden det gikk en egen rapport om partyturismen til EU etter en stor konferanse i hovedstaden Palma.

Turistmyndighetene på Balearene forbereder seg på en turistnedgang denne sommeren. Dette fordi mange av feriegjestene fra Nord-Europa, og Norge inkludert, foretrekker andre steder å reise til. Mange velger heller Tyrkia og Hellas, bl.a., fordi prisnivået oppleves som lavere der.

Mallorca-hotellene og restaurantene har skrudd opp prisene de senere årene på grunn av den økte tilstrømmingen øya fikk som følge av at turistene vraket Tyrkia på grunn av terror, og de greske øyene på grunn av den økonomiske krisen i Hellas. Nå er disse landene blitt populære feriemål igjen, og det taper Mallorca på.

Lik flysmart24.no på Facebook