Spiser du kjøtt får du ikke leie disse ferieboligene

Denne leiligheten i Manchester i England er tilgjengelig kun for veganere. Foto: Airbnb

Kjøtt-spisende turister går tøffere tider i møte. Den økende trenden med vegetarianere og veganere blant oss fører nå til at enkelte leiligheter hos utleieformidleren Airbnb ikke er tilgjengelige for folk som ikke spiser bare plantebasert mat.

Det fins allerede en rekke utleiere som ikke vil ha kjøttspisere i sine hus og gjør folk som søker etter leiligheter tydelig oppmerksom på dette.

Den britiske avisen Daily Mail skriver at det bare i England fins flere dusin utleiere som ikke vil ha andre gjester enn de som er som eieren selv – veganer eller vegetarianer.

Veganere er folk som, i ernæringsmessig forstand, ikke spiser noe av animalsk opprinnelse – heller ikke fisk, skalldyr eller egg eller produkter der dette inngår. Mange vegetarianere spiser dyreprodukter som ikke krever dyrenes liv, som for eksempel en del melkeprodukter, egg og honning.

Emma, en av utleierne som er omtalt i avisen sier at hun kun leier ut til veganere «fordi hun førsøker å føre et liv som er så økologisk og miljøvennlig som mulig.»

Det gjelder slett ikke bare maten. Hun skriver at hun også bruker økologisk såpe og shampo for å hindre forurensing i naturen.

– Kjemikalier forstyrer den naturlige balansen, mener hun.

Lederen for den veganer-organisasjonen i England, Dominika Piasecka, sier at veganere og vegetarianere normalt ikke vil ha noe imot å ha kjøttprodukter i deres leiligheter.

Hun synes likevel det er bra at det fins et økende tilbud for de som ikke ønsker å dele kjøleskap og dets innhold med folk som tar med seg produkter som ikke er plantebaserte.

Sjefen for organisasjonen for Bed & Breakfast Association, David Weston, sier at antallet mindre hoteller som går over til ren vegan- og vegetarianer-drift er sterkt økende, selv om veksten kommer fra et lavt nivå.

Lik flysmart24.no på Facebook