Måtte betale 800 kr for to burgere og kaffe

Stiv pris for et par burgere og kaffe. Men så er det i Roma. Foto: Privat

At det ikke er billig å være turist i Italia er noe mange har fått erfare når kredittkort-regningen har kommet. 800 kroner for to burgere og tre kaffe er dog stivt, selv for Roma å være.

Dette var imidlertid regningen hun fikk, britiske Emma Cheppy etter et besøk på en restaurant nær Vatikanet for noen dager siden.

«Mamma mia» skriver den britiske avisen The Sun om historien som Cheppy la ut på sin Facebook-konto. Kvitteringen for serveringen kom på 81,40 euro, som etter dagens kurs er tett på 800 norske kroner.

Hun advarer Roma-besøkende mot Caffè Vaticano & Coffee Bar, og prisene der. Hun gjør oppmerksom på at etablissementet ikke har noen meny, og derav heller ingen prisliste.

Hamburgerne alene kostet 25 euro hver. Med to kopper cappuccino og en kopp americano, ble det et dyrt besøk.

– Bare hold dere unna, ber hun andre besøkende.

Nå er ikke Cheppy alene om å ha fått maten i halsen over prisene på dette stedet. På restaurantens egen Facebook-side forteller andre om hvordan de reagerer på prisene på dette stedet.

Erik Sink skriver at han kjøpte suppe, et pizzastykke, to glass vin, cola og vann og ble avkrevd 80 euro for dette.

– Og så var kelneren frekk nok til å be om tipspenger i tillegg, skriver han.

Kafeen har ikke svart på anklagene, men på Facebook-siden deres er det også mange gjester som gir uttrykk for at de har stortrivdes der og ikke klager på prisnivået i det hele tatt. Noen skriver at de har fått servert den beste cannoli de noen gang har smakt.

Andre igjen har bare stukket innom for å styrke seg på en kaffe før de går i gang med å utforske Vatikanet.

Historier om svindyre restauranter dukker opp fra tid til annen.

Historien 0m chileneren som var på besøk i Venezia fikk en regning på 43 euro – over 400 norske kroner – for to kopper kaffe og to flasker vann, gikk verden rundt.

Heller ikke han hadde sjekket prispresset på de mest besøkte turiststedene. Feilen han gjorde var å sette seg på utsiden av en kafé på Markusplassen. Der var prisene ekstra høy – på grunn av utsikten.

Borgermesten i byen lovet i fjor å utrede prissettingen på byens restauranter.

Lik flysmart24.no på Facebook