Panikk i norsk Syden-paradis – dumper prisene i sommer

Fire og fem-stjerners hoteller dumper nå prisene i et forsøk på å svare på sviktende etterspørsel i sommer. Foto: Ving

Det er panikk blant hotelleierne i det som normalt er nordmenns absolutte feriefavoritt om sommeren. På grunn av elendige bookingtall nå like før toppsesongen setter inn, har enkelte hotelleiere gått til det skritt å halvere prisen på rom i sommermånedene.

Årets sommersesong ser nemlig ut til å bli blytung for Syden-favoritten Mallorca. Interessen for å feriere på øya har vært dalene, og det har vært tydelig lenge.

I det livsviktige markedet i Nord-Europa har bestillingene latt vente på seg. I mai kom en skikkelig kalddusj, hver fjerde besøkende fra Tyskland uteble. I de andre landene har tendensen vært den samme.

Et av de største ankepunktene mot å feriere på Mallorca har vært et sterkt økende generelt prisnivå de senere årene. I tillegg har myndighetene innført en dobbel turistskatt i sommermånedene, noe som gjør ferien enda dyrere.

Nå tør ikke hotelleierne å vente lenger på at turistene likevel skal komme, og har dumpet prisen på hotellrom med 50 prosent.

Spesielt gjelder dette 5-stjerners hoteller på de mest populære stedene, melder avisen Majorca Daily Bulletin.

I avisen står det at hoteller rett og slett har senket sine 5-stjerners priser til 4-stjerners nivå. En familie kan i sommer slippe unna med under 1 500 kroner natten for et luksus-rom, mens prisen egentlig skulle vært 3 000 kroner per natt.

I hovedstaden på Mallorca, Palma, har  hotelleierne også innsett at de ikke kan forlange de prisene de hadde tenkt denne sommeren.

Derfor har også mange 4-stjerners hoteller sett seg nødt til å sette ned prisene i et forsøk på å svare på den fallende etterspørselen.

I Norge har Mallorca en posisjon som gjør at øya, tross sviktende interesse, fortsatt er det største enkeltreisemålet for de som reiser på charterferie.

Det gjelder også kommende sommer. Hos Norges største pakkereisearrangør, Ving, er Mallorca fortsatt det enkeltreisemålet som selger best i et marked som likevel ligger langt under fjorårets nivå.

– Om man ser totalt på sommersalget er det så langt i år Mallorca som er det desidert mest populære reisemålet etterfulgt av Kreta, så følger Tyrkia på en solid tredjeplass, opplyser adm. dir. Christian Grønli i Ving til flysmart24.no

Blant hotelleierne på Mallorca er det ifølge avisen ikke tvil om at det er konkurransen med det langt billigere markedet i Tyrkia som er årsaken til at prisene nå dumpes.

Mange turister i det nordlige Europa har de seneste sesongene vendt Mallorca ryggen. De har lagt ferien til Tyrkia. Dette fordi Tyrkia oppleves som å gi mye mer valuta for feriepengene enn det Mallorca og Spania gjør.

Til nå har det vært spesielt tyskerne som har vinket farvel til Mallorca. Nå viser det seg også at både britene og folk fra de skandinaviske landene følger etter. Mange flyselskap har lagt om sitt flyprogram denne sommeren, ved å droppe Mallorca og heller sette opp mer kapasitet til tyrkiske feriemål.

Lik flysmart24.no på Facebook