Klarte ikke å telle passasjerene – ble forsinket i to timer

Ryanair får mye pepper, men holder likevel posisjonen som Europas største flyselskap. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mange forhold kan forsinke en flyavgang, men det som skjedde med Ryanair her om dagen hører er nok av de ytterst sjeldne. På en avgang fikk de kabinansatte ikke antall passasjerer til å stemme. Det førte til at avgangen ble to timer forsinket.

Det var i forbindelse med en avgang fra London-flyplassen Stansted til Belfast sist søndag at den uvanlige forsinkelsen oppsto.

At en avgang kan bli utsatt noe på grunn av tellefeil med hensyn til antall passasjerer, skjer fra tid til annen. Men at det forårsaker en forsinkelse på to timer er nok uhyre sjeldent.

Reisende har fortalt om en amper stemning etter hvert, og kaotiske tilstander om bord, mens flyet sto på bakken.

Et fly kan ikke ta av før det er klart nøyaktig hvem og hvor mange som sitter om bord. Dessuten skal antall innsjekkede kofferter stemmer med de som sitter om bord og har sendt bagasje i lasterommet.

De kabinansatte på denne flyvingen fikk imidlertid store problemer med å telle, skriver avisen Belfast Telegraph.

Passasjerer som satt om bord har overfor avisen fortalt at det virket som om det var to av rundt 100 passasjerer de ikke kunne gjøre rede for. De ansatte sjekket alle reisendes boardingkort tre ganger, og alt dette tok tid.

Da dette heller ikke løste floken, ble alle passasjerenes ropt opp – navn etter navn. Etter hvert som antallet stadig ikke stemte, kom det rundt 10 ansatte inn i flyet i et forsøk på å få talt passasjerene slik at flymaskinen kunne ta av.

– Det var stor frustrasjon om bord. Vi kunne ikke se en ende på situasjonen. Dette var siste fly til Belfast for dagen, så alle om bord var veldig innstilt på å komme seg av gårde, forteller en annen passasjer til avisen.

Da flyet omsider kunne ta av var det blitt nærmere midnatt, og forsinkelsen hadde blitt på to timer. I stedet for å lande 23.30 lokal tid, kom passasjerene frem først klokken 01.20. Hva som løste floken, forteller avisen ikke om.

Staben om bord beklaget hendelsen overfor passasjerene.

Ryanair har i ettertid også beklaget overfor passasjerene, men har forklart det med «en mindre teknisk utfordring.»

Lik flysmart24.no på Facebook