SAS-flyene får litt endret utseende i løpet av året

SAS' nye fargevalg på flyene vil bli kjent senere i år. Motorene blir trolig blå. Foto: SAS

Flyene til SAS har hatt de samme fargene siden 1998. Til høsten kommer det imidlertid en endring som selskapet håper skal gi flyene et mer moderne og mindre prangende utrykk.

Det er ennå ikke tatt noen endelige avgjørelser om hvordan flyene skal se ut i detalj. Etter det flysmart24.no kjenner vil nye farger bli avslørt når selskapet får sine nye langdistansefly, Airbus A350, til forvinteren.

Det første av denne flytypen kommer i desember.

Endringene vil trolig ikke bli store, men selskapet håper at de skal tydeliggjøre SAS som et mer moderne selskap som drives etter bærekraftige prinsipper.

Den mest merkbare endringen vil bli at motorene – som i dag har skrap rød/orange farge på dekslene – får en ny bemaling.

Motorene vil trolig få en blåfarge. Det skal gjøre motordekslene mindre prangende enn i dag i forhold til resten av flykroppen.

Det er ikke snakk om å bruke den samme blåfargen som på flyenes haler.

Det danske luftartsnettstedet Check-in.dk, om skrev om SAS’ nye fargevalg mandag, skriver at det også er snakk om å endre designen på flaggene på flyenes neseparti.

De offisielle kanalene i SAS ønsker ikke å si hvordan flyene skal se ut. Overfor det danske nettstedet innrømmer selskapets danske informasjonssjef Mariam Skovfoged at «noe er på gang» med hensyn til nye farger på flyene:

– Det blir spennende å finne ut av når flyene kommer, sier hun hemmelighetsfullt.

Forrige gang selskapet endret designen var i 1998 da det karakteristiske magebeltet med de skandinaviske flaggfargene forsvant, og de hvite flyskrogene som vi kjenner i dag, kom.

Etter det flysmart24.no kjenner til, er det meningen å presentere de nye fargene som en del av markedsføringen av de nye flytypen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Slik så SAS-flyene ut før de fikk dagens hvite og blå design. Foto: Wikipedia

Når avsløringen har skjedd, skal alle andre SAS-fly skal få samme farger etter hvert som de gjennomgår service og kontroller.

Det skal ikke være snakk om å endre fargen på selve flykroppen. Å male om hele fly er en meget kostbar affære, og det skal SAS ikke ønske å bruke penger på nå.

Airbus A350 er Europas mest moderne langdistansefly, og har blitt en superhit både blant passasjerene og flyselskapene.

SAS skal etter hvert få åtte av disse flyene, i tillegg til nye Airbus A330 og Airbus A321neo og hele 80 fly av kortdistansetypen Airbus A320neo.

Første offisielle flyving med de nye A350 blir 28. januar 2020. Da skal det første A350-flyet, som skal hete «Ingegerd Viking», ut på sin åpningstur fra København til Chicago.

Lik flysmart24.no på Facebook