Sovnet under flyturen, da startet litt av et mareritt

Kvinnen sovnet på Air Canada-flyet. Det ble en underlig historie. Foto: Air Canada

Passasjeren på den halvannen time lange flyturen sovnet underveis. Da hun våket var hun helt alene i flyet. Det var låst og mørkt,  og parkert for natten og det var ikke mulig å komme seg ut.

For de fleste ville dette vært det rene marerittet. For Air Canada-passasjeren Tiffani Adams skjedde dette virkelig.

Det som skulle ha vært en hyggelig flytur fra Quebec til Toronto ble en hendelse som har merket kvinnen i den grad at hun har fått store problemer med å sove. Det er ikke spesielt vanskelig å forstå.

Det var få passasjerer om bord da Adams for litt over en uke siden fløy den halvannen times lange turen. Hun anslår selv at flyet var kommet rundt halvvegs da hun sovnet i stolen sin, skriver avisen NPR.

Stor var hennes overraskelse da hun våknet i et kalt fly, og klokken var nær midnatt.

Flyet sto stille på flyplassen, og ut av vinduene kunne hun se at det var parkert et godt stykke unna terminalen. Det var mørkt inne i kabinen og det gjorde det vanskelig å bevege seg der inne.

Hun var aldeles alene i det låste flyet. Det tok ikke lang tid å skjønne at hun faktisk befant seg i et fly som ikke skulle brukes mer den dagen. Det var hensatt for natten.

Hun fikk ikke ringt etter hjelp, siden mobiltelefonen hennes ble tomt for batteri. Og siden flyet var parkert, var det heller ikke strøm å finne noe sted som kunne lade telefonen.

Hun fomlet seg etter hvert inn i flyets cockpit hvor hun fant en lommelykt.

Hun fikk åpnet flyets dør, og håpet hun kunne rope og påkalle noens oppmerksomhet. Men det var nytteløst, for det befant seg ingen der. Og siden det ikke var noen flytrapp koplet til var det for høyt til at hun våget å hoppe ned på asfalten.

Hun satset derfor på at lommelykten kunne bli redningen. Hun begynte derfor å vinke med denne, og etter hvert ble en person – som kjørte i nærheten med bagasjetrekkvogn – oppmerksom på kvinnen.

Han fikk skaffet til veie en stige i full fart, og fikk hjulpet kvinnen ned og ut. Inne i terminalen hadde flyselskapets ansatte vanskeligheter med å forstå at noe slikt kunne skje. Hun ble straks tilbudt hotell, eller limousinetransport hjem.

Air Canada har bekreftet kvinnens historie. Det har lovet at de undersøker hvordan en slik hendelse kunne skje, og at mannskapet ikke merket at kvinnen var igjen i flyet etter at turen var over.

Selskapet har vært i kontakt med kvinnen flere ganger, og forsikret at de skal fortsette å holde kontakt med henne. Hun har klaget over at hun har hatt problemer med å sove etter hendelsen.

Lik flysmart24.no på Facebook