Turist solte seg i bikini – fikk 2 500 kroner i bot

Kle på deg på overkroppen når du befinner deg i Venezia. Annen opptreden kan koste deg dyrt. Foto: TUI

Da den unge canadiske kvinnen la seg til å sole seg i det flotte været, ble hun observert av en politimann. Han skrev straks ut en bot på 250 euro, rundt 2 500 norske kroner. Påkledningen brøt med byens lover.

Mange av de populære europeiske byer har innført strenge regler for hva som er tillatt og ikke i det offentlige rom.

Venezia er en av byene som har advart besøkende mot det de kaller for «upassende opptreden.» Det var i denne byen den 23 år gamle kvinnen her om dagen fikk bot for å sole seg i bikini mens hun oppholdt seg i en av byens parker.

Boten blir forsvart med at det rett og slett er forbudt å opptre i byens områder ikledt bare badeklær eller uten klær på overkroppen. Det skriver den britiske avisen The Express.

Byen har foran denne sesongen gjort det klart at den ikke vil tolerere at besøkende ikke kler seg etter normal standard når de er på besøk.

Av samme grunn ble to mannlige syklister, som kom gjennom byen uten noe på overkroppen, også bøtelagt i forrige uke. Også her ble boten på 25o euro.

Venezia la i fjor ned en rekke andre nye forbud som praktiseres med hård hånd denne sommeren. Håndteringen av den canadiske kvinnen i parken og guttene på sykkel, tyder på at byen mene alvor.

Derfor er vil det være smart for lommeboka å unngå å stupe ut i kanalene, eller å hoppe inn i noen av fontenene i byen.

Det er heller ikke lov  å sette seg ned i trappene foran kjente bygninger eller foran statuer, dette er også forbud som har dukket opp i det siste.

Også Firenze har laget seg strenge lover for oppførsel i det offentlige rom.

I denne byen blir turister som ser sitt snitt til å ta seg en matbit utenom kafeer eller restauranter bøtelagt med mellom 150 og 500 euro. Roma har innført bøter på opptil 240 euro for å spise for nær fontenene.

Det er ikke bare i Italia at enkelte byer har fått nok av turister som oppfører seg slik at de provoserer lokalbefolkningen.

Den spanske byen Marbella har lenge vært et yndet reisemål for velbeslåtte nordeuropeiske unge. De har søkt seg til byen for å kunne feste uhemmet gjennom hele døgnet. Også her svir det på pungen for de som ikke kler på seg.

Det lokale lovene er endret slik at politiet nå kan skrive ut bøter på 750 euro – over 7000 norske kroner – for de som beveger seg i gatene mer naken enn påkledt. Lovene trådte i kraft i fjor.

Atskillig tøffere tak har måttet ta på Mallorca. Flere steder har vært plaget av festende unge – stort sett briter – som lager kvalme i byer som Magaluf og i deler av hovedstaden Palma.

Her har de lokale myndighetene høynet over 60 av de lokale bøtesatsene. Dette i håp om å dempe de mest ekstreme utslagene. Bøter på opp mot 3 000 norske kroner er ikke uvanlig.

Lik flysmart24.no på Facebook