Bagasjen blir sjekket også ved innreise til Thailand

Fra nyttår blir all innsjekket bagasje undersøkt også når man ankommer Thailand. Foto: Suvarnabhumi International Airport

Mange irriterer seg over den tidkrevende prosessen det er å gå gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen når man skal reise med fly. Enkelte steder må man også gjennom sjekk av bagasjen når man ankommer med fly.

Slik blir praksisen i Thailand om ikke så lenge.

Landets myndigheter regner med at den utvidede bagasjekontrollen skal være på plass fra nyttår. Fra da skal absolutt all innkommende bagasje sjekkes.

I dag er det vanlig å sjekke utvalgte ankomster og ta stikkprøver av bagasjen. Ifølge avisen The Nation Thailand blir denne praksisen nå utvidet.

Ifølge tollmyndighetene i landet er bakgrunnen at man ute etter ulovlige varer. Dessuten varer som reisende har med seg i den hensikt å selge videre.

Det norske Utenriksdepartementet advarer i sitt landsråd om Thailand nordmenn til å ta med seg varer som er forbudt. Det gjelder bl.a. rusmidler, piratkopier av varer, både tekstiler og dataprogram.

– Den som importerer forbudte varer til Thailand kan dømmes til fengsel i maksimum ti år eller til bøter tilsvarende fem ganger verdien av den importerte varen, skriver departementet. Man nevner også konkret at det ikke er tillatt å ta med e-sigaretter inn i landet.

Generaldirektøren i Thailands tollvesen, Krissada Jinawicharana, forteller at etaten er i full sving med å gjøre alt klart til den utvidede kontrollen:

De har bl.a. installertn 23 nye røntgenmaskiner på landets hovedflypass, Suvarnabhumi International Airport i Bangkok.

Direktøren sa at maskinene skal skanne all ankommende bagasje for å avdekke innførsel av narkotika og avsløre forsøk på skatteunndragelser ved å innføre varer ulovlig inn i landet.

Beslutningen har allerede ført til heftig debatt blant reisende til landet. De frykter lang ventetid på å få bagasjen når den nye ordningen trer i kraft.

I dag er det to direkte helårs flyruter mellom Norge og Thailand.

Det nasjonale flyselskapet Thai Airways og Norwegian opererer begge direkte flyruter fra Oslo Lufthavn til Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok.

Norwegian har i tillegg en vinterrute mellom Oslo og Krabi, som opereres to ganger i uken fra slutten av oktober og ut mars. Krabi er innfallsporten til flere av de mest populære feriemålene i området som for eksempel Phuket, Ko Phi Phi, Rai Leh Beach, Ao Nang og Ko Jum.

Lik flysmart24.no på Facebook