London-beboere ber om fred fra Instagram-jegerne

Huseierne i Notting Hill er nå lura lei av unge fra hele verden som gjerne inntar trappene for å få spektakulære bilder de kan legge ut på Instagram. Foto: Instagram

Notting Hill er blant de mest populære strøkene å besøke for turister til London. Det ble ikke mindre populært etter at Julia Roberts og Hugh Grant spilte inn den romantiske komedien med samme navn.

Nå mener imidlertid beboerne selv at grensen for besøk for lengst er nådd. Den endeløse tilstrømmingen av folk fra alle verdenshjørner gjør at de lokale beboerne tynt ber om å få være i fred.

Noen har allerede gitt opp og flyttet fra det fasjonable strøket. Hva har skjedd?

Interessen for den kjente Portebello Road på Londons vestkant har plutselig eksplodert igjen og husene i den berømte gaten har blitt et yndet mål for besøkende fra hele verden.

De kommer ikke for å handle i den populære markedsgaten.

Nå er det bloggere og personer som profilerer seg gjennom Instagram som oppsøker gaten for å ta bilder med de berømte – og svært dyre – pastellfargede husene som kulisse. De har oppdaget at bilder med bakgrunn fra bydelen klikker godt, og gir dem større inntekter.

De opptrer respektløst og gjør hva som helst for å få det beste bildet. Om det så betyr å okkupere oppganger og sperre for beboerne selv, ser ikke ut til å bety noe som helst.

Beboerne klager over at gaten deres er blitt omgjort til turistens private fotostudioer.

-Vær så snill og slutt å ta bilder utenfor våre hjem , ber innbyggerne gjennom London-avisen Evening Standard.

Noen har opplevd at tilreisende har hatt med seg telt som de har brukt som garderobe, for å kunne skifte i ulike kostymer foran husene deres.

Alt dette skjer uten noen som helst form for synlig blygsel.

Andre igjen har like godt inntatt lunsjen på trappen hos folk, de henger etter rekkverket og poserer i alle tenkelige vinkler.

Folk som har bodd i bydelen sier det bare har blitt verre med tiden. Noen forteller at de har vurdert å male fasaden for å slippe oppmerksomhet.

Avisen har snakket med noen av bloggerne, og de sier at det fins så mange søte fasader i bydelen som enhver ville ønske å bo i, og at bildene derfra slik blir ekstra verdifulle.

Notting Hill opplever dermed det samme som en speisll gate i Paris, de to områdene blir ofte sammenlignet.

Det dreier seg om den fargerike gaten Rue Crémieux, som har blitt et sted som «alle» som besøker den franske hovedstaden må innom for å sikre seg bildet de skal legge ut på sosiale medier.

Beboerne der har bedt byens myndigheter om hjelp slik at de kan få fred for hundrevis av unge som roper, skriker, poserer og rapper rett utenfor vinduene deres hver dag hele uken.

I likhet med Notting Hill er det de flotte fargene som trekker folk til kvartalet, som ligger i 12. arrondissement. Den blir fremhevet som et must for alle som besøker byen og vil sikre seg en spektakulær hilsen fra den fargerike brostensgaten, og sikre seg bilder som de kan legge ut på sosiale medier.

Lik flysmart24.no på Facebook