Over 150 unge kastet ut av Mallorca-hoteller i sommer

Mange unge har blitt utvist fra sine hoteller på Mallorca på grunn av bråk. Foto: YouTube

De lokale myndighetene og hotellnæringen på Mallorca er i gang med en storstilt oppryddings-aksjon for å stanse de verste utslagene av partyturismen på øya. Gjester som ikke oppfører seg blir nå regelrett kastet ut fra sine hoteller.

Det er spesielt to steder på øya der folk har blitt utvist fra sine hoteller på grunn av ubehøvlet opptreden: I Magaluf og Palmanova.

Begge steder ligger litt sørvest for hovedstaden Palma. Spesielt er Magaluf beryktet for sin party-kultur.

Bare i juni ble 150 bråkete gjester kastet ut av sine bosteder. Det er mange, for i hele fjor sommer skjedde det samme med i alt 160 personer.

Besøkende får også klar beskjed om at det denne sommeren gjelder en absolutt nulltoleranse for bråk. Dette gjelder ut sesongen.

– Vi skal være tydelige på å gi unge beskjed om at de ikke kan komme hit og tro at de kan gjøre hva de vil, sier ordføreren i kommunen Calvia på Mallorca, Alfonso Rodríguez.

Ifølge den spanske avisen Diario de Mallorca er det i gang et samarbeid mellom de politiske myndighetene og hotellnæringen. De har som felles mål å dempe den iøynefallende partyturismen til øya.

Denne årvisse aktiviteten har liten betydning for turistnæringen som helhet. Den skaper likevel et inntrykk av at øya er et fristed for uhemmet bruk av alkohol og andre rusmidler.

Den nyvalgte turistministeren for øygruppen Balearene, Iago Negueruela, har nettopp møtt ordføreren i regionen Calvia om problemene. Han har varslet ytterligere tiltak for å dempe omfanget av dårlig oppførsel.

Ordfører Alfonso Rodriguez gjør det klart at det er nødvendig å sende et tydelig signal til besøkende som skaper problemer. Selv om ungdom fra hele Europa – inkludert Norge – strømmer til partystedene på øya, er det først og fremst britisk ungdom som er problemet.

Den særbritiske og noe uforståelige aktiviteten som går under betegnelsen «balconing» har skapt store overskrifter i utenlandske aviser. Ikk minst som følge av sju dødsfall bare i fjor.

Det handler om at unge kaster seg ut fra hotellenes balkonger og ned i svømmebassenget. En annen variant er å bevege seg fra balkong til balkong på utsiden av hotellbygningen.

Den nye turistministeren har lovet hotellnæringen at den skal komme med nytt lovverk som gjør at man kan håndtere utfordringene med større effektivitet.

Mallorca har merket en svikt i besøket denne sommeren, ikke minst fra viktige markeder som Skandinavia, Tyskland og England.

Om denne situasjonen  har den nye ministeren i et intervju med den engelskspråklige avisen Majorca Daily Bulletin sagt at det ikke er så viktig å telle antall turister, men hvor lenge de blir og hva de legger igjen etter seg av inntekter.

Mallorca er i gang med en ansiktsoppløftning:

Det betyr at det viktigste enkeltreisemålet for mange i Nord-Europa i sommersesongen vil satse mer på å trekke til seg turister som ikke kun kommer for å slikke sol, men også er opptatt av øyas og landets kultur og historie.

Lik flysmart24.no på Facebook