Over 150 unge kastet ut av Mallorca-hoteller i sommer

Mange unge har blitt utvist fra sine hoteller på Mallorca på grunn av bråk. Foto: YouTube

De lokale myndighetene og hotellnæringen på Mallorca er i gang med en storstilt oppryddings-aksjon for å stanse de verste utslagene av partyturismen på øya. Gjester som ikke oppfører seg blir nå regelrett kastet ut fra sine hoteller.

Det er spesielt to steder på øya der folk har blitt utvist fra sine hoteller på grunn av ubehøvlet opptreden: I Magaluf og Palmanova.

Begge steder ligger litt sørvest for hovedstaden Palma. Spesielt er Magaluf beryktet for sin party-kultur.

Bare i juni ble 150 bråkete gjester kastet ut av sine bosteder. Det er mange, for i hele fjor sommer skjedde det samme med i alt 160 personer, skirver avisen Diario de Mallorca.

Besøkende får også klar beskjed om at det denne sommeren gjelder en absolutt nulltoleranse for bråk. Dette gjelder ut sesongen.

Den nyvalgte turistministeren for øygruppen Balearene, Iago Negueruela, har nettopp møtt ordføreren i regionen Calvia om problemene. Han har varslet ytterligere tiltak for å dempe omfanget av dårlig oppførsel.

Selv om ungdom fra hele Europa – inkludert Norge – strømmer til partystedene på øya, er det først og fremst britisk ungdom som er problemet.

Den særbritiske og noe uforståelige aktiviteten har skapt store overskrifter i utenlandske aviser. Ikkeminst som følge av sju dødsfall bare i fjor.

Det handler om at unge kaster seg ut fra hotellenes balkonger og ned i svømmebassenget. En annen variant er å bevege seg fra balkong til balkong på utsiden av hotellbygningen.

Lik flysmart24.no på Facebook