Spektakulær entré for verdens største passasjerfly

Ut av tåken på London Gatwick flyplass kommer Emirates A380. Foto: Tom Jones

Video-ekstra: Det er ikke hver dag en slik ankomst blir festet til video-tapen. Pilot Tom Jones var klar for avgang på sin flyving fra Gatwick-flyplassen i London.

Her ventet flere fly i kø for å ta av.

Det ga Jones muligheten til å sikre seg opptak av de spektakulære sekundene i det en Airbus 380 –  verdens største passasjerfly – bryter gjennom tåketeppet i London for å lande. Flyet kom fra selskapets hjemmebase i Dubai.

Jones filmer alt gjennom sitt eget cockpit-vindu.

Flyet er fra selskapet Emirates, som er den største operatøren av denne flytypen i verden. Selskapet flyr daglig på Oslo Lufthavn, da med en Boeing 777.

Emirates er tydeligvis fornøyd med videoen, for det har lagt ut filmen på sin egen Twitter-konto med følgende tekst: – Slik gjør man en strålende entré.

Her er hele videoen, som bare varer i 10 sekunder. Under henviser vi til en annen A380-video som har vakt oppsikt. Denne ligger på Facebook-siden til Crewroom:

Spectacular entrance from an Emirates A380 has been captured by pilot Tom Jones at Gatwick Airport…#Aviation #autogramtags #aviationlovers #instaaviation #aviationgeek #fun #blast #group #team #crewlife #flightcrewlife #flights #flightattendantlife #flightattendant #flightcrew #aircrew #stewardess #avgeek #aircraft #cabincrew #aviators #piloteyes #pilotlife

Publisert av crewroom Torsdag 1. august 2019

Dette er imidlertid ikke den eneste flyvideoen som har vakt oppsikt.

Film av fly som lander er åpenbart en sikker slager på YouTube, som nærmest flommer over av slike opptak.

En av de opptakene som er blitt sett aller mest de senere årene er en snutt fra den tyske flyplassen Düsseldorf, der en A380 – også fra Emirates – lander i sterk sidevind.

– Jeg har filmet noen få tusen landinger i sidevind på flere flyplasser i Europa de siste årene, men denne Airbus A380-landingen var ekstremt vanskelig og ekstraordinær, skriver fotografen, Martin Bogdan, på sin YouTube-side om opptaket.

Det er sett 14 millioner ganger, og taper seg ikke ved gjensyn:

Lik flysmart24.no på Facebook