Dette skjuler seg under solsengene i Syden

Mange sigarettstumper under solsengene i Syden. Foto: Ving

Da frivillige gikk i gang med å samle opp sigaretter som var kastet på stranden på Mallorca, kunne de etter bare en time legge frem denne dokumentasjonen:

En diger haug med sneiper som gjester har tråkket i og som små barn og dyr har kunnet putte i munnen. -Skammens berg, mener lokalbefolkningen.

Dette skjedde på stranden Playa de Muro, på nordsiden på Mallorca. Stranden ligger ikke langt unna Alcudia, det i særklasse mest populære feriemålet på øya for norske barnefamilier.

– Vi har erklært krig mot sigarettsneipene på strendene, sier de til den spanske avisen Diario de Mallora. Nå er det satt av fire millioner kroner til opprydding av den 5 km lange og populære stranden.

Spania har i mange år vært ansett som et fristed for røykere, med få forbud. Men landet har for lengst fått sin røykelov. Nå går man også løs også på uteområdene, der besøkende og fastboende ferdes.

På Muro-stranden på Mallorca har de lokale myndighetene og befolkningen gått sammen. De vil avsløre hvilken forurensnings- og helsefare det ligger i at turister og fastboende kaster fra seg sigarettene i sanden:

For å inspirere så mange som mulig til å delta, arrangeres det hver måned en dag hvor alle som vil kan kaste seg inn i oppsamling av sigarettsneiper.

Man ønsker å vise hvor stort problem røyking på stredene er. De vil vise hvilke avfallsmengder som fins i den stranden der turister og lokalbefolkningen skal kose seg.

Lik flysmart24.no på Facebook