Kvinne avslørte skjult kamera på flytoalettet

En passasjer hadde montert et skjult kamera på toalettet på United Airlines-flyet. Det oppdaget en passasjer. Foto: United Airlines

En kvinnelig passasjer fikk sjokk da hun oppdaget at et skjult kamera filmet henne på flytoalettet om bord et fly tilhørende United Airlines.

Nå er en av passasjerene på flyet arrestert og mistenkt for å ha montert spionkamera og gjort opptak på flere flytoalett.

Kvinnen oppdaget kamera-installasjonen da hun skulle benytte toalettet forbeholdt de som reiste på første klasse.

Flyet gikk i rute mellom San Diego til Houston.

Kameraet ble avslørt ved et blått blinkende lys, skriver den britiske avisen Daily Express.

Avisen skriver at den aktuelle passasjeren, som avslørte utstyret, rev det ned og ga det til flyets kabinansatte.

Disse tok straks affære i saken, og overleverte utstyret for videre undersøkelser.

Utstyret ble sendt til undersøkelse hos sikkerhetsavdelingen George Bush Intercontinental Airport United Airlines Corporate Security. Der fant man etter hvert frem til den som hadde installert utstyret.

Det viste seg å være en malaysisk mann. Han hadde ikke vært særlig forsiktig, for det var opptak på kameraet som avslørte hans identitet.

FBI Houston fant også filer på utstyret hans som han hadde slettet og som viste at han hadde gjort slike opptak før. Det skjedde på et fly tilhørende Emirates.

Blant annet ble det funnet opptak av to kvinner, en av dem kabinansatt, på det aktuelle flyet.

Hendelsen på United-flyet fant sted i mai.

Sist torsdag ble mannen arrestert av politiet. Han holdes nå i varetekt, og risikerer et år i fengsel dersom han blir funnet skyldig.

En tidligere føderal aktor, Philip Hilder, sier at han venter at det vil dukke opp flere slike saker i tiden fremover, fordi utstyret som kreves til spionopptak blir mindre og mindre.

United sier at det samarbeider med politiet i slike saker, og berømmer de ansatte som gikk videre med saken straks det ble oppdaget.

Politiets arbeid ble begrenset siden det overveiende sannsynlig være en av passasjerene på den aktuelle flyvingen som hadde montert inn utstyret.

– Hensynet til passasjerene er det viktigste for oss, sier en talsperson for United til den britiske avisen.

Lik flysmart24.no på Facebook