Hoteller i brann – politiet jager pyroman i ferieparadis

Brannene på Waikiki-hotellene har skaket opp turister i det berømte ferieområdet på Hawaii. Foto: TUI

Politiet jager en pyroman i en av verdens mest populære turistområder. Tre hoteller har vært rammet av brann på kort tid.

Politiet på Hawaii tror en person setter fyr på hotellene med den hensikt å kunne tømme rommene for verdigjenstander i kaoset som oppstår.

Gjestene gir uttrykk for uro over situasjonen.

Politiet i Honolulu har konkludert med at de tre brannene ikke kan ha oppstått på naturlig måte, men har blitt påsatt.

Alle tre har nemlig skjedd i bydelen Waikiki, og alle oppsto tre netter etter hverandre sist uke.

Ifølge HawaiiNewsNow.com skjedde den siste brannen tirsdag kveld på Grand Waikikian av Hilton, på Ala Moana. Brannen hadde oppstått i hotellets 28. etasje, men ble slukket før den fikk gjort store skader.

Mandag ble det åpnet etterforskning etter brann inne i eiendommen Waikiki Beachcomber. Her måtte gjestene evakueres i to timer mens brannfolkene fikk gjort jobben sin.

Ifølge den lokale avisen mener myndighetene brannene var påsatt som en avledningsmanøver for å kunne begå innbrudd på rommene.

Søndag ble så en brann på hotellet Alohilani Resort slukket, også denne mente brannvesenet må ha vært påsatt.

Det er også blitt konstatert at juveler, designervesker og elektronikk har blitt stjålet fra rommene under den ene brannen.

Politiet mener de har gode muligheter for å få tatt den ansvarlige for brannene. Det har blitt tatt bilde av en person på hotellenes overvåkingskameraer.

Under brannen på Hilton-hotellene viser opptak at mannen midt under brannen beveger seg fra etasje til etasje mens han leter etter åpne romdører.

Politiet har publisert bildene, og bedt folk som mener de kjenner mannen på bildet om å ta kontakt.

For Waikiki er brannene en stor utfordring. Bydelen, der den verdensberømte Waikiki-stranden ligger, er et av de absolutt mest populære og eksklusive turistområdene på hele Oahu-øya.

Stranden strekker seg flere kilometer, og inntil den ligger det eksklusive og topp moderne hoteller som perler på en snor.

Lik flysmart24.no på Facebook