Ga blaffen i advarsler om farlig bading – arrestert av politiet

Her blir baderen arrestert av spansk politi fordi han trosset advarslene mot å oppholde seg i de farlige bølgene. Foto: YouTube

En spanjol opplevde å bli lagt i jern og arrestert midt på stranden av politiet i Valencia. Han ignorerte bevisst flagget som var hengt opp for å advare folk mot farlige bølger.

Fyren ble ikke bare satt i arrest, han risikerer også 30 000 i bot for å ha forbrutt seg mot spanske lover.

Det brøt ut applaus blant andre folk på stranden da mannen ble tatt hånd om av politiet. Mange var vitne til det dramatiske og høyst uvanlige opptrinnet mandag. (Videoen ligger nederst i artikkelen.)

Det er to ting som er lite smart å sette seg opp mot når man besøker Spania:

Myndighetene og badevaktene er raske med å heise det røde flagget på strendene når det er god grunn til å advare folk mot å bade:

Enten fordi det er farlige bølger, eller fordi det er andre ting som gjør at de fraråder å bruke havet – eksempelvis forurensning. Det er ikke lurt å ignorere disse.

Det andre er å sette seg opp mot og kjefte på mannskaper fra den paramilitære politietaten Guardia Civil.

Når man så gjør begge deler, kan det gå som i dette tilfellet.

En spanjol gjord nettopp det, og det fikk følger, skriver avisen The Local.

Han badet ved Daimús-stranden i Valencia, til tross for at det røde flagget hang tydelig oppe. Som om ikke det var nok, skrek og ropte livredderne på stranden at det var farlig å bade og at han måtte komme seg opp av havet.

Ingenting hjalp.

Derfor bestemte de seg for å tilkalle vaktmannskaper som igjen kontaktet Guardia Civil. Mannen er fortsatt ute i bølgene når politiet ankommer, og en av dem legger resolutt ut i havet iført full uniform og klapper håndjern på mannen ute i bølgene. Han blir slept inn mot land.

Han setter seg opp mot politiet og begynner å slenge ukvemsord mot politiet og tilskuere. Da får politiet nok. De legger fyren i jern.

Ifølge den lokale avisen hadde baderen sagt at han ga blaffen i om det røde flagget var oppe. Politiet innrømmet at mannen var i svært dårlig humør da han ble hentet opp av vannet.

Videoen er publisert bl.a. på den norske Facebook-siden Vi som trives på Gran Canaria , og her gir norske gjester uttrykk for full støtte til politiets opptreden.

Hendelsen i Valencia er ikke første gang i år at politiet må hente opp badere fra farlig sjø.

Tidligere i sommer skjedde det samme på en strand i Murcia-området på Costa Blanca.

Også den gang var det badere som nektet å etterkomme forbudet og det røde flagget som badevaktene hadde heist opp. Flere hadde da fått problemer i de høye bølgene.

Resultatet ble det samme her:

Politiet måtte tilkalles og fikk jaget de badeglade opp av vannet. De fikk også klar beskjed om at de ville vanke bøter på opp mot 3 000 euro hvis de ikke respekterte forbudet, meldte avisen La Verdad.

Her kan du se hele videoen som onsdag kveld er sett av over 850 000 personer på Facebook og YouTube:

Lik flysmart24.no på Facebook