Dette feriehotellet ser vanlig ut – men det er helt unikt

Utenpå virker Som Dona som hvilket som helst annet Syden-hotell. Foto: Som Hotels

Den som kikker på bildet av dette nye spanske feriehotellet ser neppe noe spesielt ved det på utsiden. Den som forsøker å bestille rom oppdager imidlertid fort at hotellet på Mallorca ikke er som noen andre i hele Spania.

Det er nemlig det aller første hotellet i Spania som kun tar imot kvinnelige gjester.

Etter en kjapp planleggings- og utbyggingsperiode er hotellet nå i drift. (Du finner flere bilder av hotellet nederst i artikkelen.)

Dette aller første hotellet bygget og innredet kun for kvinnelige gjester, ligger i den lille byen Porto Cristo på østsiden av den populære ferieøya.

Det eneste mannlige innslaget på dette hotellet vil være noen av staben. De fleste som jobber på hotellet, er imidlertid også kvinner.

Prosjektet har vært støttet av myndighetene både i Madrid og Palma, og blir sett på som et tilbud som vil kunne øke Mallorcas stilling som et av Europas mest attraktive feriereisemål.

Flysmart24.no har tidligere omtalt pionerprosjektet med det spesielle hotellet. Da var den spanske hotellanmelderen Annie Bennett svært positiv til prosjektet og mente det hadde alle muligheter for å lykkes:

«Noen kvinner føler seg mer bekvem i et miljø med bare andre kvinner, så jeg kan godt forestille meg at dette vil være et godt tilbud til venninner som vil slappe av i et par dager,» sa hun.

Nå står hoteller ferdig. Det har fått tre etasjer, og 39 rom. Det heter Som Dona, etter hotellkjeden som eier det – Som Hotels.

Det var konsernsjefen selv som kom på ideen om et eget kvinnehotell. En mann.

– Jeg så at det var et hull i markedet akkurat her. Kvinner reiser stadig mer alene. Det er en klar trend, forteller Joan-Enric Capellà når han presenterer Som Dona.

Da han slapp ideen og sørget for at hotellprosjektet ble realisert, overlot han resten av prosjekt-utviklingen til sine kvinnelige medarbeidere.

Det litt spesielle med hotellet er også at det har en nedre aldersgrense. De som skal bo her må være fylt 14 år.

Capellà ser for seg at hotellet vil være et tilbud både til kvinner som reiser alene, venninnegrupper og for mor og datter-turer.

Som bildene viser vil fargene på hotellet gå mye i hvitt og rosa.

Hotellet har, som planen var, fått fire stjerner. Det har egen pool og takbar. For å dekke behov for tilbud kvinner selv har påpekt i prosjektfasen, er det både trimrom og egen velværeavdeling på hotellet.

Det er 39 rom på det nye kvinne-hotellet. Foto: Som Hotels

Behagelige hvileområder på Som Dona. Foto: Som Hotels

 

Slik ser Som Dona ut i bassengområdet. Foto: Som Hotel

Lik flysmart24.no på Facebook