Ble trakassert av medpassasjer – krever 60 mill i erstatning

Da flyvningen startet fra London startet marerittet for American Airlines-passasjeren. Foto: London Heathrow airport

En flyvning mellom London og Dallas utviklet seg til et mareritt for den kvinnelige passasjeren på American Airlines. Etter turen har hun smelt i bordet et erstatningskrav på svimlende 60 millioner kroner.

Dette, mener Texas-kvinnen og hennes advokat, er et rimelig plaster på såret etter en flytur der kvinnen ifølge egen versjon ble nærmest konstant intimt trakassert av en passasjer som ble stadig mer beruset og  pågående.

Årsaken til at erstatningskravet er satt så høyt som 6 millioner amerikanske dollar er, stadig ifølge kvinnen, at kabinpersonalet ignorerte hennes bønn om hjelp.

Dessuten at de fortsatte å servere mannen mer alkohol selv om kvinnen mener han etter hvert ble overstadig beruset og mer plagsom.

American Airlines har ikke gått inn i detaljene i kvinnens versjon, men sier på generell basis at de alltid forsøker å omplassere passasjerer dersom det oppstår situasjoner som krever det. Og, hvis staben mener det er nødvendig, vil man be politiet møte flyet når det lander.

Det var akkurat det som skjedde, skriver den britiske avisen The Independent. Men først etter at den 10 timer lange flyturen var over. Den foregikk den 9. november.

Kvinnen mener seg utsatt for grov personlig krenkelse under hele turen.

Hun satt ved vinduet og den aktuelle mannen hadde sete mot midtgangen. Det tok ikke lang tid før de to begynte å snakke sammen. Allerede da mener kvinnen av mannen var beruset.

Mannen fikk opptil tre drinker samtidig fra kabinpersonalet. Etter hvert ble han mer pågående, og kvinnen har i detalj forklart hvordan han ble stadig mer intim mot henne.

Det toppet seg da han la et ullteppe over dem begge og befølte hennes kropp. Han kom med høylytte uttalelser som kunne tyde på at hun planla at de skulle ha intime handlinger på flytoalettet.

Kvinnen har forklart at hun klaget til kabinpersonalet, som ifølge kvinnens egen versjon ikke reagerte som de burde. De bare ba henne om å late som om hun sov. Det rådet fulgt hun også, men uten at det stagget hennes mannlige passasjer.

Hun satte seg til slutt bakerst i flyet, og var vitne til at mannen ble tatt hånd om av politiet da de landet.

Mannen ble tatt med til avhør, men løslatt etterpå.

American Airlines har i en uttalelse i saken sagt at selskapet ønsker at alle kundene skal ha en trygg og  positiv reiseopplevelse med dem.

– Vi er dypt urolig over påstander om upassende oppførsel om bord i våre fly, sier selskapet.

Kvinnens egen dom over turen var: – Den var helt forferdelig, jeg var vettskremt.

Lik flysmart24.no på Facebook