BA-streiken rammer 200 000 reisende: – Ikke kom til flyplassen

Flyene til British Airways står på bakken som følge av pilotstreik. Foto: BA

British Airways er nesten totalt lammet etter at selskapets piloter satte i gang en to dagers streik mandag og tirsdag. Fra Oslo er seks av sju avganger innstilt mandag.

Streiken har ført til at presset mot SAS, Norwegian og Ryanair på flyvninger til London har blitt ekstra stort disse dagene. Tirsdag er det så å si ikke økonomiklasse-billetter igjen på SAS’ direktefly til Heathrow.

Også hos Norwegian er det stort sett de dyreste, fleksible billettene igjen disse dagene.

BA ber alle som har billetter med selskapet om ikke å møte opp på flyplassene, fordi dette vil skape ytterligere kaos når flyene likevel ikke går. Det rådet har reisende i London i alle fall fulgt. Britiske aviser skriver at Heathrow mandag så ut som en spøkelsesby.

Passasjerene som blir rammet, blir tilbudt å få pengene tilbake eller å ombooke sine billetter til senere. Dette kan reisende gjøre selv på nettsiden «Manage my booking.» I alt 1 700 avganger fra Heathrow og Gatwick er innstilt disse to dagene, og rammer ifølge BA rundt 200 000 reisende.

Selskapet skriver i en melding til sine passasjerer at de fortsatt har kontakt med de streikende pilotene i organisasjonen BALPA, men at nesten 100 prosent av avgangene mandag og tirsdag vil bli innstilt.

Fra Oslo gjelder dette avgangene med British Airways’ egne fly til flyplassen Heathrow. Her har selskapet fire daglige avganger. Alle disse er innstilt mandag. Tirsdagens avgangssider hos OSL er mandag ettermiddag ennå ikke oppdatert.

To av tre avganger med det danske samarbeidsselskapet Sun Air, som flyr i BAs farger, er også kansellert mandag. Det flyr for BA fra Billund og Århus i Danmark til Oslo.

Bare én av disse avgangene, til Billund klokken 17.25, er oppført med normal avgang mandag på OSLs nettsider.

De to streikedagene mandag og tirsdag, kan bli fulgt opp av ytterligere en streikedag – torsdag 27. september.

Striden står om lønn. BA sier at selskapet har tilbudt pilotene en lønnsøkning på 11,5 prosent over tre år. Dette har andre arbeidstaker-grupper i selskapet takket ja til, mens pilotene mener dette ikke er nok.

De mener at BA er et så ekstremt lønnsomt og suksessrikt selskap, at det er på tide at pilotene får belønning for det.

Lik flysmart24.no på Facebook