Nå kan du reise på pakketur til Nordpolen – men det koster

Slik vil igloene på Nordpolen bli satt opp. En nordlysopplevelse er med på kjøpet. Foto: Luxury Action

Nå har den ultimate reiseopplevelsen for noen rykket nærmere: De som har drømt om å komme til Nordpolen får nå sin sjanse. Om de har råd.

Et midlertidig hotellområde på vil bli etablert på polen i april neste år. I alt 10 igloer settes opp. Reiseperioden er uvanlig kort: Det er kun mulig å oppleve polområdet med pakketur denne ene måneden i året.

Tilstrømmingen vil med andre ord bli meget begrenset.

Så er turarrangementet ikke for vanlige lommebøker. Det vil nemlig koste flesk å kjøpe seg denne Nordpolen-opplevelsen:

Tur og opphold blir priset til rundt 95 000 euro. Det betyr i underkant av 950 000 norske kroner for hele arrangementet. Så ligger det ikke noe ferdig anlegg for på Nordpolen for å ta imot turistene. Det må settes opp og tas ned for hver korte sesong.

Turen er ment som en «en gang i livet»-opplevelse, og med et opphold på Svalbard på kjøpet. Og en all inclusive-pakke, da.

Det er det luksus-arrangøren Luxury Action som står bak prosjektet, sammen med Noth Pole Igoo Hotels.

Årsaken til at turene bare vil avvikles i april måned hvert år, er at det er den eneste måneden værforholdene er slik at det er mulig å komme inn i området med helikopter.

Turen starter med et opphold på Svalbard. Så blir deltakerne fløyet inn til polpunktet med helikopter. Det er en distanse som ifølge arrangøren er like lang som fra fastlandet til Svalbard, og tar to timer i luften.

Vel fremme på isen får de et nattopphold i iglo før de vender tilbake der de kom fra, Spitsbergen.

Arrangøren sier at de oppvarmede igloene ikke vil bli stasjonert fast på ett sted, men vil bli flyttet til det til enhver tid sikreste stedet å stå. De vil stå ulike steder for hver tur, avhengig av de aktuelle værforholdene.

De forsikrer også at det ikke skal finnes etterlatenskaper etter dem når de drar:

– Alt som blir med oss inn til Nordpolen blir også med oss tilbake, sier Janne Honkanen. Han er grunnleggeren av Luxury Action.

Han sier at en viktig del av turen er også å la deltakerne med egne øyne få se hvordan klimapåvirkningen forandrer livet, både for de fastboende på øya og for det arktiske dyrelivet.

Han sier at Nordpolen har vært et av de mest eksklusive reisemålene i verden, men at det ikke har eksistert noen komfortable overnattingsmuligheter på isen – før nå.

Det skal ikke mangle noe. Ikke bare blir gjestene innlosjert i varme igloer med eget toalett: Det følger med en egen leirsjef på stedet, egen kokk og et særskilt sikkerhetsteam som en del av hotellpakken.

Den alternative måten å oppleve Nordpolen på for andre enn de erfarne polfarerne, har vært å reise inn i området med fly. Så har flyet sirklet over polpunktet en tid før flyet har returnert til flyplassen.  Slike turer har bl.a. vært arrangert fra Tyskland.

Lik flysmart24.no på Facebook