Prissjokk i Roma: 4 300 kr for pasta med fisk

Restaurantbesøket for de to turistene i Roma ble en uventet dyr affære. Foto: TUI

De to turistene ble lamslått da de ble presentert regningen etter å ha spist en pasta-middag på restaurant i Roma. De to jentene ble avkrevd nesten 4 300 kroner for maten og to glass vann, og en avgift på toppen av alt.

Prisen var så oppsiktsvekkende at selv aviser i Roma har viet saken om Antico Caffè di Marte spalteplass. Turistmyndighetene mener at politiet må inn i slike saker.

Nå har den verdensomspennende nettsiden for restaurant- og hotellanmeldelser, Tripadvisor, stengt for muligheten til å legge inn nye poster om den aktuelle restauranten.

Selskapet henviser til «nylige hendelser formidlet av pressen om dette stedet.»

Historien har sitt utgangspunkt i to japanske turister på besøk i Roma. De var sultne og ville ha seg noe ekte italiensk mat. De stakk derfor inn på den lille restauranten Antico Caffè di Marte i gamlebyen.

Valget falt på spaghetti, normalt sett en rett som ikke befinner seg øverst på prislisten i noen restaurant.

Servitøren anbefalte dem å forsøke litt fersk fisk til pastaen, noe paret aksepterte.

Det jentene ikke var klar over var at prisen var oppgitt per 100 gram fisk. Uvitende valgte de seg derfor den ferske fisken som tillegg til spaghettien, samt to glass vann.

Det var først da regningen kom at gjestene ble klar over den lille skriften på prislisten. Maten var ikke den rimelige pasta-retten. Den kostet ikke mindre enn 350 euro, ca 3 500 norske kroner.

I tillegg måtte de betale en serviceavgift på 80 euro. De forsøkte å protestere, men ga seg fordi de fælte at de ikke hadde språkkunnskaper nok til å hamle opp med eieren.

Restauranteieren mener at japanerne bare har seg selv å takke for den store regningen.

– Menyen er klar, turistene valgte selv fisken ved disken, sier restauranteieren som avviser enhver påstand om grådighet.

Etter at japanerne fortalte om regningen på Facebook har det strømmet på med innlegg fra gjester som bl.a. krever at restauranten blir stengt for godt.

Lederen for turistorganisasjonen i byen, Claudio Pica, beklager episoden og mener politiet må slå til med bøter eller opprette kriminalsak mot slike restauranter.

På Tripadvisor fins det nå en hel rekke innlegg som advarer mot denne restauranten. Historiene har det samme innholdet: Fryktelige priser, her blir du lurt, hold deg unna!

Turistorganisasjon-leder Pica mener episoder som denne er meget skadelig for Romas renommé som en av verdens viktigste turistbyer.

– Den er veldig alvorlig, sier hun.

Det er ikke første gang turister i Den evige stad har fått seg et prissjokk etter å ha kjøpt mat.

Engelske Emma Cheppy opplevde å bli avkrevd 800 kroner for to burgere og kaffe på en kafé nær Vatikanet.

En annen historie skjedde i Venezia. En chilener som var på besøk i byen fikk en regning på 43 euro – over 400 norske kroner – for to kopper kaffe og to flasker vann. Denne saken gikk også verden rundt i fjor.

Heller ikke han hadde sjekket prispresset på de mest besøkte turiststedene. Feilen han gjorde var å sette seg på utsiden av en kafé på Markusplassen. Der var prisene ekstra høy – på grunn av utsikten, forklarte eieren.

Lik flysmart24.no på Facebook