Norwegian-fly forsinket av hunder i ballerinaskjørt

To hunder og deres eiere måtte geleides ut av Norwegian-flyet i London. Foto: Norwegian

Det skjer fra tid til annen at et fly må holdes tilbake på grunn av en eller flere passasjerer mistenkes å kunne by på trøbbel i luften. Det er langt sjeldnere at et fly blir forsinket på grunn av at to hunder ikke oppfører seg slik som det er forventet.

Dette skjedde imidlertid på London-flyplassen Gatwick torsdag formiddag.

Et fly fra Norwegian ble forsinket en og en halv time fordi to hunder, som skulle reise i flyets passasjerkabin sammen med sine eiere, oppførte seg så oppkavet at kapteinen ikke så annen råd enn å sette av de to små.

Deres eiere fulgte også med sine franske bulldogger ut av flyet, melder det britiske kringkastingsselskapet BBC. Senere har flere britiske aviser omtalt den uvanlige saken.

Flyet skulle til Denver i Texas, USA. De to hundene skal ha vært såkalte støttehunder. Dette er hunder som kan være med de reisende inne i flyets passasjerkabin fordi passasjeren er avhengig av dens nærvær under turen.

Dette viste seg imidlertid å være hunder som ikke slo seg til ro om bord. Hundene holdt så mye styr over så lang tid, at flyet ikke kunne forlate gaten. Til slutt ble eierne bedt om  å ta hundene med seg i land.

Det litt komiske i situasjonen var at hundene var kledt i små ballerinaskjørt.

Mange av de andre passasjerene sørget derfor for å sikre seg video-bilder av situasjonen da de ble ført ut av flyet iført sine små skjørt.

En talsmann for Norwegian bekrefter hendelsen overfor BBC:

– Sikkerheten til våre passasjerer og mannskap er alltid vår første prioritet, sier talsmannen for Norwegian Air.

– Rute DI7181 fra Gatwick til Austin hadde ennå ikke reist da kapteinen tok beslutningen om å laste av  støttehundene og deres eiere ved gaten på grunn av at hundene viste tegn til at de ikke hadde det bra, sier talsmannen.

Lik flysmart24.no på Facebook