Kledde seg ut som gravid for å slippe gebyr hos flyselskapet

Kvinnen var nær ved å lykkes i sin plan om å kle seg ut som gravid for å slippe gebyr hor flyselskapet Jet Star. Foto: Jet Star

Vi har hørt de underligste historiene om hvordan folk har forsøkt å kle på seg flere lag med klær i håp om å unngå å måtte punge ut for overvekt på flyet.

Det spørs likevel ikke om ikke oppfinnsomheten i denne historien trumfer det meste:

Passasjeren puttet det meste hun hadde av klær rundt mageregionen. Målet var åpenbar: Hun ville få flyselskapet til å tro at hun var gravid. Slik håpet hun at den bulende magen skulle gjøre at hun unngikk å måtte betalte overvekt.

Historien skjedde ifølge den britiske avisen The Independent i Melbourne i Australia. Kvinnen skulle reise med lavprisselskapet Jet Star, og turen skulle gå til Sydney.

Selskapet har meget strenge håndbagasjeregler, hver passasjer kan bare ta med seg 7 kilo gratis. Er det mer enn dette, må de ut med fra 350 kroner.

Kvinnen, som er reiseblogger, hadde mer med seg enn de klærne hun brukte til å få det til å se ut som om at hun var gravid. Hun ville vise hvordan man kan opptre for å lure flyselskapet for noen gebyrkroner.

For virkelig å vise hvor lønnsomt det kunne være å feste tunge ting til kroppen hadde hun også plassert en PC bak på ryggen.

Hun kom langt i sin plan, og lyktes med også å passere vekt-sjekk av håndbagasjen som naturligvis viste at hun holdt seg godt innenfor maks-vekt.

Kvinnen må ha virket overbevisende, for hun fikk også spørsmål om hvor langt hun var på vei.

Hun hadde kanskje lyktes med sin plan om ikke hun hadde mistet billetten sin på gulvet da hun skulle gå om bord. Hun bøyde seg ned, kom PC’en på ryggen til syne.

Det reagerte en av de innsjekkings-ansatte på, og dermed var hun avslørt.

Det er ikke første gang folk har kledt på seg flere lag med klær for å slippe unna dyr overvekt på fly.

Engelske Lee Cimino har rett og slett har rett og slett fått spesiallaget en «bagasje-jakke» som har en helt spesiell utforming.

Han har fått sydd inn en rekke lommer inne i jakken sin. Der putter han ulike ting som han normalt ville ha lagt i en håndbagasje.

Dermed har han ingen håndbagasje. Han spaserer om bord i Ryanair-flyene og legger jakken i bagasjehyllen. Gebyr for å ta med jakken? Null, selvsagt.

Lik flysmart24.no på Facebook