Nektet syke reisende å bli med flyet hjem fra ferien

TUI-staben nektet turister som hadde vært syke på Boa Vista-ferien å bli med hjem. Foto: TUI

Det oppsto store problemer for 47 reisende med TUI da de skulle fly hjem etter en ferietur til  ferieøyene Kapp Verde.  Noen av dem hadde vært syke under ferieturen på Boa Vista. Da nektet TUI dem å bli med flyet hjem.

Nå kan hendelsen resultere i et kjempesøksmål mot TUI.

De aktuelle passasjerene hadde vært smittet av mage-tarm infeksjon under ferieturen. Flere av dem følte seg fremdeles ikke helt vel da hjemturen til England med TUI-flyet skulle skje.

Dette fikk kabinpersonalet nyss om, og fremgangsmåten de benyttet for å plukke ut de som var eller hadde vært syke, var ganske spesiell. Det skriver den danske reiselivsavisen Standby.dk som har plukket opp saken fra den britiske avisen The Independent.

For å få vite hvem som følte seg syke ba de reisende som tilhørte disse kategoriene om å trykke på knappen ovcr setet:

Det er ellers en innretning som man bruker for å påkalle kabinbetjeningens oppmerksomhet.

Men i stedet for service fikk alle som trykket inn knappen beskjed om å forlate flyet. De skulle bli undersøkt av lege på flyplassen.

Dette skulle koste 170 britiske pund, eller rundt 2 000 kroner. Da flere av dem nektet å betale, ble de sendt tilbake i flyet igjen. Der ble de ikke lenge.

Nå var det kapteinen som bestemte at hun ikke ville ha disse passasjerene med. Alle de rundt 25 reisende og deres ledsagere ble så bedt om å forlate flyet. Bagasjen deres ble lastet av, og flyet tok av mot England.

Selskapet skal ha oppgitt en grunn som forteller at det ikke var hensynet til de syke passasjerene de tenkte på da de ble satt av. Selskapet fryktet at flyet kunne bli nødt til å gå ned på en afrikansk flyplass hvis de aktuelle reisende ble dårligere mens flyet befant seg i luften.

Nå viste det seg i ettertid at alle de angivelig syke passasjerene ble friskmeldt etter at de hadde vært undersøkt på legeklinikk. De kom seg etter hvert hjem til England med andre fly.

TUI har bekreftet episoden, og beklaget at det ble nødvendig å sette dem av.

LES OGSÅ: Betale for sete er ofte penger rett ut av vinduet

De aktuelle gjestene skal ifølge den britiske avisen i etterkant ha blitt tilbudt en kompensasjon på 1 000 pund, nær 12 000 kroner, per bestilling. I tillegg kan de kreve 600 euro – rundt 6 000 norske kroner – hver i EU-kompensasjon for å ha bli nektet ombordstigning.

Dette er det flere av de rammede som ikke synes er godt nok. Nå vurderer de et kollektivt søksmål mot TUI.

Det er ikke første gang det oppstår mage-problemer for reisende til Kapp Verde-øyene.

En britisk undersøkelse for et års tiden siden fortalte at dette området hadde størst andel syke reisende av folk som reiste på pakketur i Europa.

Lik flysmart24.no på Facebook