Black Friday-tilbud: Billettene ble billigere to uker senere

Undersøkelser av Black Friday-tilbud viste at billettene hos Ryanair var billigere to uker etterpå. Foto: Ryanair

Da Ryanair slo til med «elleville priser» på Black Friday fristet flyselskapet med billige billetter fra London til Oslo. De som kjøpe ble lange i maska da de oppdaget at prisen var enda lavere to uker senere.

Nå advares folk mot Black Friday-tilbud fra Europas store lavprisselskaper som Ryanair og EasyJet.

Det er den britiske forbrukerorganisasjonen Which? som kommer med advarselen etter å ha analysert sine data fra i fjor. Den melder at mange av Black Friday-tilbudene rett og slett ikke eksisterer i virkeligheten.

For Ryanair var prissjekken ekstra avslørende: Absolutt alle prisene som ble sjekket på Black Friday var billigere to uker senere.

Det gjaldt ikke bare reisen til Oslo, men også et tilbudet som ble presentert som spesielt lav til kanariøyen Lanzarote.

Selskapet mener selv at prisene på Black Friday må ha blitt sjekket så sent den dagen de ble lagt ut at de beste tilbudene allerede da var revet bort. Derfor ble utgangspunktet for sammenligningen høyere priser enn de annonserte tilbudene.

Noe av kritikken mot Ryanair var også at det var svært få seter til salgs til annonsert pris. For eksempel lanserte selskapet 25 prosent avslag på en million seter i perioden januar-april. Da Which? sjekket to uker etter at Black Friday-tilbudet gikk ut, var prisene de samme.

Det var da Which? fant ut at prisen fra Stansted til Oslo faktisk var 5 britiske pund, i dag rundt 60 norske kroner, billigere enn under supertilbudet på Black Friday.

– Disse tilbudene er ikke alltid det de gir seg ut for å være, sier redaktør i Which?, Rory Boland, til avisen The Independent.

Ryanairs tøffeste lavpriskonkurrent, EasyJet, hadde også sine tilbud. Her ble det tilbudt 600 kroner avslag på 60 000 storbyreiser.

Undersøkelser Which? gjorde viste at av de 21 ferieturene den sjekket, var åtte billigere to uker senere.

Nå kan det innvendes at det i tilfelle Ryanair ikke er behov for å vente på Black Friday-tilbud.

Selskapet ligget for øyeblikket ute med billettpriser helt ned i 99 kroner for reiser til London og andre europeiske byer. Denne prisen gjelder både fra Oslo, Sandefjord og Haugesund.

Lik flysmart24.no på Facebook