Kåring: Dette selskapet har verdens beste økonomiklasse

Økonomiklassen på Emirates er kåret til verdens beste. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flyselskapet med verdens beste økonomiklasse er nettopp kåret. Den gode nyheten for nordmenn er at dette selskapet har rute til og fra Oslo Lufthavn hver eneste dag.

Det er det anerkjente World Travel Awards som har utpekt det Dubai-baserte flyselskapet Emirates som vinneren av prisen for verdens beste økonomiklasse for 2019. Det skjedde under en storslått seremoni i Oman for noen dager siden.

Hard kamp om seieren

Selskapet kjempet om prisen med 17 andre selskaper fra hele verden, blant dem oftevinnenende selskaper som Singapore Airlines, Qatar Airways, Etihad Airways, Cathay Pacific og Oman Airways. Sistnevnte har vunnet de fem siste årene på rad.

Også europeiske selskaper som Lufthansa, British Airways og Swiss Air Lines var nominert, men måtte gi tapt overfor Emirates.

Lik flysmart24.no på Facebook

Selskapet er det eneste flyselskapet på Oslo Lufthavn som tilbyr første klasse på sine fly. Det er ofte omtalt som et selskap med en raus service på alle nivåer. Også for den store majoriteten som reiser i den bakerste delen av kabinen blir det satset.

Terje Grue er Norges-sjef for Emirates:

Skal bli overrasket

– Å bli utropt til det selskapet i verden med best økonomiklasse er det virkelig lov til å være stolt av.  Det er gledelig å se at våre reisende setter pris på at vi velger å fortsette å investere i kvalitet og service.. Ofte dreier det meste seg om hva som skjer «foran i flyet», men vi liker godt å selge og snakke om hva vi tilbyr også lengre bak. Og vi har tydeligvis også god grunn til å være stolte av dette produktet, når man vinner slike utmerkelser, sier Grue til flysmart24.no.

– Med vårt underholdningssystem, nettverk, live-tv og nøye komponerte menyer med flere retter og valgmuligheter, kombinert med god drikke, vet vi at de reisende blir positivt overrasket.  Det er langt fra alle som forventer å bli vartet opp på den måten vi gjør, av den enkle grunn at vi liker å vise vår gjestfrihet og fokus på detaljer – også bak i flyet, sier Grue.

Til mange reisemål

Mange solturister til Dubai bruker selskapets direkterute fra Oslo, i tillegg til folk som skal til videre mot Asia, Australia, New Zealand og Afrika.

Et annet selskap fra De forente arabiske Emirates, Etihad Airways, stakk av gårde med prisen som verdens beste flyselskap.

Etihad konkurrerte med 27 andre nominerte selskaper, blant dem Singapore Airlines som vant for to år siden, og Hainan Airlines som tok prisen i fjor.

BA best i Europa

I klassen for det beste flyselskapet i Europa ble vinneren British Airways, som konkurrerte med seks andre nominerte: Air France, KLM, Lufthansa, Swiss, TAP Air Portugal og Virgin Atlantic Airways.

Verdens beste selskap med business klasse ble russiske Aeroflot. Dette er et selskap som gjennom målbevisst satsing gjennom mange år nå har forbedret både sitt renommé og produkt.

For bare få år siden ble det flyttet opp i nest høyeste stjerne-rangering av Skytrax. Selskapet er i dag plassert som et 4-stjerners flyselskap.

Beste kabinbesetning

Emirates kunne ikke bare hente prisen hjem som verdens beste på økonomiklasse. Selskapet gikk også helt til topps i konkurransen om å ha den beste kabinbesetningen.

Her er det service og stil som avgjør, og her hadde selskapet konkuranse med 15 andre selskaper. Blant dem Air New Zealand, Singapore Airlines og fjorårsvinneren Hainan Airlines.