Norwegian-topp: – Folk bør droppe business class

Norwegians nestsjef, Geir Karlsen, sier folk bør droppe å fly business class av hensyn til klimautslippene. Foto: Knut-Erik Mikalsen/Norwegian

Norwegians nestsjef, Geir Karlsen, retter hard kritikk mot de flyselskapene som tilbyr sine reisende å fly på business class. – Folk bør droppe business class, i alle fall på de korte strekningene.

Dette skriver finansdirektør og visekonsernsjef Karlsen i et innlegg i den danske reise- og luftfartsavisen Check-in.dk.

Han advarer folk mot de ekstra klimaskadene han mener business class påfører miljøet. Kritikken går på at business-klassen har færre seter. Dermed reduseres utnyttelsen av flyene, i forhold til selskapene som kun har én klasse om bord. Akkurat dette forholdet borer Karlsen i.

Han advarer i innlegget folk mot de miljøkonsekvensene det har å fly med selskaper som tilbyr business class. Det betyr bredere seter, bedre benplass i en del av kabinen og plass til færre passasjerer enn bak på økonomiklasse.

Overfor flysmart24.no sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i selskapet at folk som flyr kan ta enkle valg som reduserer klimaskadene av deres reiser:

– I debatten rundt fly og klima er det viktig at forbrukerne er klar over hvilke enkle valg de selv kan ta for å redusere utslippene ved sin flyreise, nemlig å fly direkte, velge selskap med nye fly og unngå flatsenger, mener han og legger til:

– Dette er veldig enkelt og et uomtvistelig faktum hvis du som forbruker ønsker å redusere egne utslipp: Velger du businessklasse, slipper du ut dobbelt så mye CO2 som du gjør hvis du flyr økonomiklasse, sier Sandaker-Nielsen.

Lik flysmart24.no på Facebook