Kraftig innstramming i alkohol-tilgangen på Mallorca-hoteller

Det blir slutt på tappekraner med øl og vin på all inclusive-hoteller på Mallorca. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De lokale myndighetene på Balearene innfører nå strengere krav til alkoholserveringen på mange av øyenes hoteller. De tar også grep overfor den omfattende «alkohol-turismen» i de kjente partyområdene.

Det ministeren for turisme, næring og finans, Iago Negueruela, som har presentert de nye forslagene. De skal gjelde fra februar, og Negueruel mener at dette er tiltak som øyene er de første i Europa til å innføre, ifølge pressemeldingen han har sendt ut.

Knallharde bøter

Som flysmart24.no skrev for noen dager siden innfører myndighetene bøter for de som hopper fra balkonger. Det er ikke småtterier det er snakk om. Bøtene vil bli på rundt 60 000 euro, eller 600 000 norske kroner. De risikerer også å bli kastet ut av hotellet, og også hotellene kan få bøter.

Det blir forbudt med å tilby «happy hour.» Dette er tilbud på alkohol der den kan kjøpes mye billigere enn ellers, og gjelder noen timer på dagen. Servering av alkohol til mindreårige blir straffet med 60 000-euro satsen.

Disse reglene retter seg spesielt mot de kjente partystedene Magaluf, Playa de Palma og byen Sant Antoni de Portmany på Ibiza.

Grense for alkohol på all inclusive

I fjor varslet myndighetene at de kom til å sette grenser for alkoholserveringen på øyenes all inclusive-hoteller.

Nå kommer det en regel som setter forbud mot at det kan plasseres ut egne tappekraner på hotellene der gjestene kan forsyne seg uhemmet av øl og vin.

Det blir dessuten innført en grense på seks drinker per dag for alle gjester. Men de til nå har kunnet bestille det de har hatt lyst på, blir det langt strengere nå. Tre til lunsj og tre etter middag, det er alt. Skal de ha mer, må de betale ekstra for det.

Rammer også butikkene

Det blir dessuten satt grenser for alkoholsalget på butikkene. Dette vil stenge kloken 21.30 om kvelden og være stengt frem til 08.30 om morgenen.

Myndighetene innfører dessuten et generelt forbud mot å leie ut hotellrom på timebasis. Flere steder, spesielt på Mallorca, har hatt en oppblomstring av prostitusjon. Det er denne virksomheten myndighetene nå vil forsøke å begrense ved å innføre dette forbudet.

Stenger restauranter

Myndighetene gjør det også klart at de tolererer lite av restauranter og barer som bryter de nye forbudene.

To brudd, og baren blir stengt og det vil bli i inntil tre år. Dessuten bøter på opptil 600 000 kroner i tillegg.

Negueruela sier at de nye reglene innføres fordi de vil ha slutt på den omfattende «sprit-turismen» på øyene. Det dreier seg om folk som besøker Mallorca, Ibiza og Menorca først og fremst fordi de får tilgang til billig alkohol i feriene.

Lik flysmart24.no på Facebook