Nå kan du jakte på billig-billetter i disse periodene

Midtøsten-selskapet Qatar Airways får nå to daglige avganger fra Gardermoen året rundt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Konkurransen om norske reisende skjerpes etter at Qatar Airways nå har bestemt seg for å øke antall avganger fra Norge ytterligere. Flyanalytiker mener at dette vil flere billigbilletter i to bestemte perioder av året.

Qatar Airways har i vinter hatt to daglige avganger fra Oslo Lufthavn til knutepunktet sitt i Doha. Nå går ruten så bra at selskapet har bestemt seg for å beholde to daglige avganger gjennom hele året.

Dette er meget godt nytt for nordmenn som skal til Asia, Australia og Afrika. Det mener flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i selskapet Winair.

Kampanjene kommer

– Selskapet vil nok kjøre kampanjer, spesielt for reise i periodene april-juni og september-november. Da er reiseaktiviteten erfaringsmessig litt slapp. Da kan man gjøre noen gode billettkupp, sier Elnæs til flysmart24.no.

Flere avganger betyr at konkurransen om passasjerene blir enda hardere. Fra før av konkurrerer Qatar med et annet Midtøsten-selskap, Emirates, som flyr daglig mellom Gardermoen og Dubai.

Også Turkish Airlines er en tøff konkurrent for begge disse, med sine to daglige avganger fra Oslo til Istanbul, og et meget godt rutenett videre til Asia, Australia og Afrika.

Spesielt Turkish er kjent for sin aggressive prising. Dette er en situasjon de to andre må svare på.

Dette er flyene

For Qatar Airways har Oslo-ruten blitt en god forbindelse, mener Elnæs. Han har bedre forutsetninger enn de fleste til å vurdere det. Han var Norge-sjef for selskapet da det startet sine operasjoner til Norge i oktober 2011.

Siden da har selskapet bygd seg gradvis opp på Gardermoen. Det har en foreløpig topp på to daglige avganger med henholdsvis Boeing 787-8 Dreamliner med 254 seter og langdistansesuksessen Airbus A350-900 med 285 seter.

Samlet vil det dermed gå over tusen seter frem og tilbake mellom Oslo og Doha, hver dag.

Tøffere for de andre

– Det betyr tøffere konkurranse for Emirates, Turkish og andre flyselskap som selger sin kapasitet i Norge til destinasjoner i Asia, Australia, Afrika og Midtøsten. Qatar har et meget godt 5 stjerners produkt, sier Elnæs.

I Qatar Airways legger man ikke skjul på optimismen med de nye avgangene:

– Norge er et viktig marked for Qatar Airways og vi ønsker derfor å tilby våre reisende et enda bedre produkt ved å kunne fly to ganger per dag fra Oslo direkte til Doha. Dette er internasjonalt knutepunkt som kan tilby et globalt rutenettverk mange nordmenn allerede benytter i dag, forteller Christian Deresjo, sjef for Qatar Airways i Norden i en pressemelding.

Et stort knutepunkt

Oslo Lufthavn trenger sårt økt internasjonal satsing, og i Avinor er man derfor glad for den ekstra satsingen som nå skjer:

– Dette er en rute som går godt og som er blitt veldig populær hos norske reisende som skal på ferie eller forretningsreise. Den er med på å forsterke handel og investeringer til Norge fra utlandet. Flyplassen i Doha er et stort internasjonalt knutepunkt med gode forbindelser til destinasjoner i hele verden. Det øker også mulighetene for å frakte mer norsk sjømat ut til attraktive markeder i verden, sier avdelingsleder for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise.

Lik flysmart24.no på Facebook