Kabinen full av røyk – livredde passasjerer gråt og ropte

Det oppsto panikk om bord på Ryanair-flyet kort etter avgang. Mange valgte å avstå fra et nytt forsøk med selskapet. Foto: Ryanair

En helt vanlig flytur til London utviklet seg til et mareritt for passasjerene. Etter store flyproblemer på bakken, toppet dramatikken seg etter avgang da kabinen plutselig ble fylt med tykk, hvit røyk.

Hendelsen inntraff tirsdag denne uken da Ryanair skulle sende et av sine fly fra den rumenske hovedstaden Bucuresti til London Stansted.

Dramatikken startet

Problemene oppsto allerede før avgang, da det ble oppdaget teknisk feil på det opprinnelige flyet. Selskapet skaffet et reservefly som, etter mange timers forsinkelse, omsider kom seg i luften.

Det tok ikke lang tid før det oppsto stor dramatikk om bord.

Panikken spredte seg raskt blant de 169 passasjerene da det plutselig begynte å sive tykk, hvit røyk ut i kabinen.

Gråt og ropte

Noen av de 169 reisende begynte å gråte. Andre ropte og skrek fordi de var livredde. Dette blir avslørt i videopptak av situasjonen som nå er spredt på sosiale medier. Noen forsøkte å puste gjennom klær de hadde med seg.

En person blir sett mens han febrilsk leter etter oksygenmasken over setet sitt. – Jeg fikk fullstendig panikk, fortalte en annen passasjer etterpå.

Passasjerer som har lagt ut innlegg om hendelsen på sosiale medier skriver at røyken var så tett at det knapt kunne se to seterrader forover.

Nok er nok, sa mange

Etter kort tid snudde flyet og gikk tilbake til flyplassen. Den britiske avisen Daily Mail omtaler hendelsen og skriver at kapteinen slo mayday-alarm . En stund senere landet uten problemer på Otopeni-flyplassen.

Kritikken fra de reisende går også på at de kabinansatte gjorde lite for å roe ned situasjonen.

Da Ryanair tilbød passasjerene å bli med et tredje fly noe senere, takket et trettitalls passasjerer nei takk. De skrekkslagne passasjerene hadde fått nok og droppet London-turen, i alle fall med Ryanair.

Dette kan være forklaringen

En undersøkelse av hendelsen er igangsatt, men ifølge flere britiske aviser som har omtalt saken skal man være nokså sikker på forklaringen.

Den skal gå på at røyken stammet fra avisningsvæske som hadde kommet inn i klimaanlegget om bord.

Selskapet har overfor britisk presse omtalt det som skjedde som en «mindre teknisk hendelse» men beklaget det hele overfor passasjerene.

Lik flysmart24.no på Facebook