Dette var for dristig – ble nektet å gå om bord i flyet

Dette antrekket ble for mye for United Airlines, som først nektet Andrea Worldwide å komme om bord. Foto: Selfie/United

Da Andrea Worldwide ble stanset på vei inn i flyet, regnet hun med at det var fordi billetten hennes var litt krøllete. Da hun etter hvert skjønte at de de mente hun var uanstendig antrukket, ble hun rasende.

Nå går historien hennes verden rundt, og den er ikke spesielt positiv for selskapet det gjelder – amerikanske United Airlines.

Det hagler med fyreaksjoner mot den amerikanske flygiganten på sosiale medier.

Ble bedt om å vente

Flyselskapet har satt i gang undersøkelser og tilbudt henne en kompensasjon. Hun har avslått begge deler og har i stedet bedt selskapet om å reise og ryke.

Forretningskvinnen ble stanset av personell da hun ankom gaten for å reise fra Denver og skulle besøke sin kjæreste som bor i Puerto Rico for litt over en uke sien. Flyet skulle mellomlande i Newark, skriver nyhetskanalen CBS Denver.

Da hun kom til gaten ble hun overraskende bedt om å gå til siden av en mannlig ansatt, han lot de andre passasjerene slippe om bord.

Stusset over situasjonen

Hun forteller at hun etter hvert stusset over hvorfor hun ble holdt tilbake. Hun hadde billett til første klasse, og innehaver av Platinum-status i Uniteds bonusklubb.

Dette antrekket ble for mye for United Airlines, som først nektet Andrea Worldwide å komme om bord. Foto: Selfie

Hun ikke fikk noe svar, men la merke til at flere av de United-ansatte ved avgangen mønstret henne og snakket om henne. – Det var en fryktelig opplevelse. Jeg følte med ydmyket og at alle stirret på meg, fortalte hun.

Etter hvert fikk hun vite at det var toppen hennes de hadde reagert på.

Den hadde et hullete mønster, slik at litt av undertøyet var synlig.

Dekket godt til

Hun hadde imidlertid dekket det med et stort skjerf over toppen og en sid jakke (cardigan) over. Ellers hadde hun kledt seg lett, slik hun alltid gjør når hun reiser med avganger som inkluderer nattflyvning.

Hun hadde tidligere reist akkurat likt kledd, men aldri støtt på problemer.

Det tok en tid før vaktsjefen kom tilbake til henne. Etter en del frem og tilbake og mønstring fra ansatte, fikk hun slippe om bord.

De tilbød henne også et gavekort på 200 dollar som kompensasjon for opplevelsen, noe hun takket bestemt nei til.

Hun er rasende over at et flyselskap tillater sine ansatte å drive med hun mener er seksuell trakassering. Hun sier at hun heller vil spre saken rundt Uniteds behandling av kvinner enn å ta imot et par hundre dollar som plaster på såret.

– Jeg trenger ikke de pengene, sier hun.

United har kleskoder for sine ansatte, men ingen spesielle for de reisende – heller ikke de på første klasse.

Selskapet tar kontakt

Selskapet har også reagert på hendelsen og sier de vil ta kontakt med henne personlig for å finne ut mer om hva som skjedde.

– Vi er opptatt av at alle reisende skal følge seg velkommen og ha en god reise med oss, sier en talsmann for selskapet.

Nå ber den amerikanske passasjeren andre kvinner om å tenke seg om to ganger før de kjøper billetter med United Airlines.

Lik flysmart24.no på Facebook