Passasjerer ble akutt syke og besvimte i setene sine

Ryanair-passasjerer besvimte i setene sine under turen fra Budapest. Foto: Ryanair

Ryanair-passasjerene fikk seg en flytur de sent vil glemme da de fløy fra Budapest til Edinburgh for noen dager siden. Flere passasjerer kollapset og måtte ha oksygen under den dramatiske flyturen.

At det skulle bli en flytur utenom det vanlige fikk passasjerene merke allerede før flyet forlot flyplassen sist fredag.

Da hadde brannalarmen gått på Boeing 737-800 flyet, men det tok likevel av som planlagt.

Besvimte i setene sine

Etter en times flytur begynte dramatikken:

En av passasjerene, 27 år gamle Shaun Pinkerton, forteller til avisen The Scottish Sun at folk begynte å svime av der de satt i setene sine.

Den første som kollapset var bare 17 år, og hun ble hjulpet med oksygen av kabinpersonalet.

Så besvimte en passasjerer til av, før Pinkerton selv og nok en passasjer mistet bevisstheten.

Sprang rundt med oksygenflasker

Kabinbesetningen sprang rundt med oksygen for å hjelpe de passasjerene som trengte hjelp.

– Jeg setter ikke min fot inn i et fly igjen, forsikrer Pinkerton. Han vurderer nå å søke erstatning fra flyselskapet fordi han er overbevist om at det var noe feil med flyet.

– Det var en flytur fra helvete, sier han og er overrasket over at flyet ikke ble tatt ned på nærmeste flyplass men fortsatte til bestemmelsesstedet.

Årsaken er ukjent

Hva som forårsaket de akutte problemene om bord på det aktuelle Ryanair-flyet er ikke klart. Selskapet har ikke villet kommentere omstendighetene rundt sykdomstilfellene overfor britisk presse.

Flyplassen i Edinburg bekrefter imidlertid over avisen The Independent at man mottok en nødforespørsel fra det aktuelle Ryanair-flyet, og at det ble møtt med medisinsk personell da det landet i den skotsk hovedstaden.

To av passasjerene trengte behandling da flyet hadde landet, opplyser en talsperson fra Ryanair til avisen. Vedkommende hevder også at det ikke var noe feil med flyet.

Lik flysmart24.no på Facebook