Hundrevis av flyavganger innstilt på grunn av uværet i Europa

Mange fly har hatt problemer med å lande på flyplassen i Amsterdam på grunn av den kraftige vinden. Foto: Amsterdam Airport Schiphol

Flere hundre flyavganger er innstilt fra flyplasser i Europa på grunn av det kraftige uværet Ciara. Også mange flyvinger i Norge er kansellert eller forsinket.

I morgentimene mandag operer Oslo Lufthavn med 17 innstilte avganger, men det er all grunn til å tro at dette tallet vil vokse utover dagen. Det er også ille i Nord-Norge.

I Bodø var 15 avganger kansellert, fortrinnsvis med Widerøe. Dette skyldes så lavt lufttrykk at de minste flyene ikke kan ta av.

Dette er meldingen

– Vår melding er at de reisende skal møte opp som normalt og følge informasjonen de får fra sitt flyselskap, skriver kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til flysmart24.no mandag morgen. Avinor advarer også at det vil kunne bli både forsinkelser og innstillinger gjennom dagen, også på lufthavner som ikke er direkte berørt av været.

Innstillingene omfatter blant annet flyvninger som skulle ha gått fra Gardermoen til Bergen, Stavanger og Molde – steder som ifølge Meteorologisk Institutt er spesielt hardt rammet av uværet.

Mange ankomster fra de samme stedene er også kansellert i morgentimene, dette gjelder fly som ikke har kunnet ta av fra de ulike flyplassene i Vest-Norge på grunn av den sterke vinden.

Europa-flyvinger berørt

Noen avganger igjen er kansellert fordi ankommende fly søndag kveld ikke kunne lande fordi været var for dårlig.

Ifølge nyhetsmeldinger mandag morgen vil flere hundre avganger fra en rekke andre sentrale flyplasser rundt om i Europa bli berørt.

Det gjelder bl.a. avganger fra flyplasser som Amsterdam, Frankfurt, Hamburg og München, som er innstilt. Dette gjør at også fly til og fra Norge blir rammet. London-flyplassene ser derimot ut til å ha det meste av trafikk i rute mandag morgen.

Advarer reisende

Det gjelder bl.a. KLMs morgenflyvinger fra Amsterdam til Oslo og Stavanger, og Eurowings ankomst til Gardermoen fra Hamburg mandag morgen. Også avganger fra Oslo til disse flyplassene er innstilt.

Også Lufthansas flyvinger fra München til Oslo er innstilt mandag morgen, og følgelig også returen fra Gardermoen til samme by.

På hjemmesiden til Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam blir folk advart mot at de sterke vindene mandag vil føre til kanselleringer og forsinkelser.

Lik flysmart24.no på Facebook