Turister må skrive under på at de ikke skal lage bråk

Mallorca vil bedre sitt image og appellere til turister som er interessert i kultur og historie, i tillegg til sol og varme. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Livredde hotelleiere på Mallorca krever fra nå av at unge turister skriver under på en erklæring før de får flytte inn på rommene sine. Der skal de love at de ikke skal lage bråk og kvalme under oppholdet.

De blir også gjort kjent med at brudd på dette løftet vil bety at de blir nektet å bo på hotellene, og blir kastet på gaten.

Årsaken til at hotellene er på tå hev foran årets sesong er at mye av ansvaret for å hindre «uønsket oppførsel» fra besøkende ungdom, fra nå av er lagt på stedene der gjestene bor.

Går i strupen

Myndighetene har satt kniven på strupen på hotelleierne:

Hvis hotellene ikke sørger for at gjestene overholder nye regler for oppførsel i det offentlige rom, risikerer de bøter på over en halv million norske kroner, skriver lokale aviser.

Derfor har hotellene bestemt seg for å gjøre de nye bestemmelsene kjent for alle sine gjester. Dessuten ønsker de å tydeliggjøre konsekvensene av brudd på de nye reglene, som vil være at de vil stå uten hotell dersom de bryter reglene. Hotellene vil også vise de besøkende at de har til hensikt å forholde seg til de nye reglene meget konsekvent.

Gjelder tre steder

Det er de nye og strenge reglene på Mallorca, innført i januar, som gjør at det på tre steder på den populære ferieøya blir innført spesielle bestemmelser for de som skal oppholde seg der.

Det gjelder i partystedene Magaluf og Playa de Palma på Mallorca, og på Sant Antoni de Portmany på naboøya Ibiza. Spesielt Magaluf er beryktet for mye fyll, narkotika, prostitusjon og kriminalitet.

Det er Balearenes nye regjering som innførte de nye reglene fra begynnelsen av året. Tiltakene er utarbeidet for å rette opp i Mallorcas frynsete rykte som et sted der alkoholen flyter fritt døgnet rundt, og der alt tilsynelatende er tillatt.

Bremser alkoholsalg

Det har de senere årene ført til mange alvorlige ulykker der berusede ungdommer har kastet seg fra balkongene og ned i svømmebassenget, eller har klatret på utsiden av hotellbygningene. Bare i 2018 omkom sju ungdommer av slik aktivitet, som er populær særlig blant briter.

For å bremse flyten av alkohol og hindre flatfyll og kriminalitet på de aktuelle partystedene er det innført flere tiltak. Et av dem er at all inclusive-alkohol blir begrenset til tre alkoholenheter per dag. Butikkene får bare selge alkohol frem til klokken 21.30 om kvelden, og det blir forbudt med billigsalg av alkohol i forbindelse med «happy hour.»

Lik flysmart24.no på Facebook