De første flyene til Norge kan ta av mandag ettermiddag

Trafikken på flyplassen i las Palmas vender sakte tilbake til det normale. Arkivfoto: Knut-Erik Mikalsen

Gladmelding til sandfaste nordmenn på Gran Canaria: Mandag ettermiddag kan de første flyene til Norge ta av fra flyplassen i Las Palmas. Det hvis været tillater det. Både SAS og Norwegian setter opp ekstrafly.

Lokale  aviser på øygruppen skriver mandag morgen at sandstormen er ventet å vedvare utover dagen, men avtale utpå ettermiddagen. Det er også ventet litt regn i løpet av ettermiddag og kveld. Rundt 2 000 norske passasjerer har vært fast på øya siden lørdag på grunn av en uvanlig sterk sandstorm (calima).

I en melding fra Norwegian mandag formiddag heter det at selskapet jobber for å hente hjem reisende som er strandet på Kanariøyene.

Sikkerhetssjekk

– Sikkerheten har øverste prioritet, og derfor vil vi foreta en sikkerhetssjekk av de åtte flyene som står parkert på Las Palmas flyplass for å forsikre oss om at de ikke har tatt skade av sandstormene. Vårt mål er at flyene skal være ferdig inspisert i løpet av dagen, skriver selskapet.

Norwegian jobber for å sette opp ekstrafly for å hente sine passasjerer.

– De første flyene vil etter planen kunne lette fra Las Palmas sent mandag ettermiddag, men dette avhenger av værsituasjonen. Reisende vil få direkte beskjed så fort som mulig. Vi forstår og deler frustrasjonen til våre kunder, og det viktigste nå er å få alle som sitter strandet på Gran Canaria og Tenerife hjem, skriver Norwegian.

Avgang gikk som normalt

Dagens flygninger til Kanariøyene skal etter planen gå som normalt, skriver selskapet videre. Det gjelder bl.a. DY 1816 med avgang Oslo Lufthavn klokken 10.50 mandag. Derimot har SAS innstilt sin avgang til Gran Canaria i dag tidlig, som skulle ha gått 09.25.

– Vi vil holde de reisende oppdatert fortløpende og vil sende ut SMS-er så snart vi har spesifikk informasjon om deres returflygninger. Det er også mulig å holde seg oppdatert på våre nettsider og via sosiale medier.

SAS setter opp ekstrafly

SAS setter mandag ettermiddag også opp et ekstra fly.

– Det tar med passasjerer fra København til Gran Canaria (LPA) og returnerer deretter med 262 passasjerer til Oslo (OSL). Dette tar av fra LPA i løpet av sen ettermiddag/kveld. De som skal med dette flyet får SMS fra SAS, sier informasjonssjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.no.

Han sier at været på øygruppen er bedre og at prognosen også ser bra ut.

– Vi har startet teknisk gjennomgang av flyene og håper at flere av dem blir klarert for avgang i løpet av dagen. Passasjerene som har kjøpt reisen gjennom SAS blir orientert via SMS/nettsiden vår. Reisende som har kjøpt reiser av turoperatør blir informert av turoperatøren om eventuelle avganger i dag, sier han.

PS: SAS-flyet er mandag ettermiddag utsatt til tirsdag.